ACB

Quatre ja són multitud

Amb el Girona-Madrid del 28 de setembre, s’alça el teló de la lliga ACB

El Manresa-Barça del 15 d’octubre al Nou Congost, primer duel entre els catalans

El 2 de gener a Madrid i el 16 d’abril a Barcelona, els clàssics

El guió de la pel·lícula que va permetre al club que va fundar Marc Gasol el 2014 pujar a l’ACB el 19 de juny passat a Fontajau té un altre capítol digne de ser recordat, el del debut contra el darrer campió, el Madrid, en el partit inaugural de la lliga. Serà el 28 de setembre a les 21 h, i si els abonaments per a tota la temporada ja van volar en qüestió d’hores, l’expectativa per a l’històric primer partit a la categoria serà màxima. L’última visita del conjunt blanc a Fontajau és la del 10 de novembre del 2007. Aquell dia, els blancs, amb Raül López enfrontant-se amb el que va ser el seu anterior club, signaven la victòria (83-94) per primer cop a la pista gironina des del gener del 2003 (66-83). Gasol va acabar amb 12 punts, 5 rebots i 21 de valoració, la mateixa que Jackson Vroman. Al cantó visitant, va brillar Charles Smith, amb 20 punts (5/8 triples) i 36 de valoració. L’encara president del club gironí –ho haurà de deixar de ser per poder ser inscrit com a jugador– i Sergi Llull (1 punt i 4 de valoració) seran els supervivents d’aquell antecedent en el partit amb què s’alçarà el teló de la lliga.

El primer duel entre equips catalans serà en la quarta jornada, el 15 d’octubre al Nou Congost, entre el Baxi Manresa i el Barça. El següent, el Barça-Girona el 6 de novembre al Palau Blaugrana en el retorn d’Aíto al pavelló on va guanyar tantes lligues, ara amb un altre equip a la banqueta visitant després de fer-ho amb el Joventut, el Gran Canària i l’Alba de Berlín. Els clàssics són el 2 de gener a Madrid i el 16 d’abril a Barcelona. Per Nadal també destaquen el 30 de desembre el Baxi Manresa de Pedro Martínez –tècnic l’últim curs de l’extingit CB Girona en l’ACB– contra l’equip de Marc Gasol i el Girona-Penya del 4 de gener.

La primera volta es tanca el 21 i 22 de gener amb els que podrien ser els últims bitllets per a la copa que es fa a Badalona o per a la condició de cap de sèrie encara en joc. L’equip de Sarunas Jasikevicius comença a Las Palmas amb Jaka Lakovic com a entrenador rival i el primer equip a visitar el Palau és el Baskonia. El Joventut rep el Bilbao de Jaume Ponsarnau i s’estrena a fora a la pista del València. El Baxi obre l’exercici a casa contra el seu botxí en l’última final de la BCL i fa les maletes per primer cop a l’ACB per tornar a Granada, l’altre equip ascendit de la LEB Or juntament amb el Girona, per primer cop des del curs 2010/11.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)