NBA

Los Angeles Lakers retirarà el dorsal número 16 de Pau Gasol

La samarreta del pivot català es penjarà del sostre del Crypto.com Arena en una cerimònia el 7 de març de 2023

Los Angeles Lakers va informar ahir al vespre que el número 16 del català Pau Gasol, una de les referències de la franquícia angelina, serà retirat en una cerimònia organitzada el 7 de març del 2023. “Un campió, una llegenda i part de la família dels Lakers per sempre. El 3/7/23 pujarem la samarreta de Pau Gasol al sostre”, es pot llegir en una nota publicada pels Lakers. Altres samarretes que pengen del sostre del Crypto.com Arena són les de Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy, Magic Johnson, Shaquille O’Neal o el seu bon amic Kobe Bryant, mort en accident aeri al gener del 2020

Pau Gasol, de 42 anys, va jugar als Lakers del 2008 al 2014 i va ser dues vegades campió de la NBA. El pivot de Sant Boi de Llobregat va disputar 18 temporades a la lliga professionat dels Estats Units, amb les files del Memphis Grizzlies, Lakers, Sant Antoni Spurs, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks i Portland Trail Blazers. En temporada regular, va disputar 1.226 partits a la NBA (1.150 d’ells com a titular) i va aconseguir 17 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,6 taps de mitjana. A la posttemporada, el català va jugar 136 partits (122 sortint en el cinc titular) i va fer una mitjana de 15,4 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,7 taps. Aquestes xifres durant 18 temporades el situen entre els millors jugadors europeus de la història de la NBA juntament amb altres noms molt destacats com ara Dirk Nowitzki, Tony Parker, Drazen Petrovic o Arvydas Sabonis. Però més enllà dels números, Gasol també ha deixat empremta a la NBA per moments inoblidables com la seva eterna amistat amb el desaparegut Kobe Bryant o el memorable salt inicial davant del seu germà Marc al partit de les estrelles del 2015. Precisament, els Grizzlies també tenen previst retirar la samarreta de Marc Gasol, però encara no han anunciat la data.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)