Europeu

La selecció espanyola necessita la pròrroga per passar als quarts de l’europeu

S’imposa per 102-94 a Lituània en un partit de vuitens molt disputat i en el que ha hagut de remuntar

La selecció espanyola s’ha classificat pels quarts de final de l’europeu al derrotar Lituània per 102-94 en un partit de vuitens molt disputat i en els que ha necessitar la pròrroga per aconseguir el triomf. Espanya no ha fet un bon partit, però ha estat centrat en els minuts importants, i s’ha emportat la victòria. El seu rival en els quarts sortirà del partit que han de jugar avui Finlàndia i Croàcia (14.45 h). Lorenzo Brown ha estat el més destacat, sobretot en la pròrroga i ha anotat 28 punts.

La selecció espanyola no ha sabut imposar el seu joc des de l’inici i malgrat anar per davant en els primers minuts els lituans han arribat al final del primer quart amb una mínima avantatge (19-20). L’inici del segon període ha estat molt favorable pel combinat estatal que ha fet un parcial de 8-0 en el primer minut i ha aconseguit la seva màxima avantatge de set punts (27-20). Després s’han tornat a encallar en atac i han estat els lituans els que han fet un parcial de 0-7, i han aconseguit avançar-se. S’ha arribat al descans amb el 40-45.

Lituània ha continuat fent un bon joc i en els primers minuts de la segona meitat s’ha situat onze punts per sobre, 47-58. Poc a poc el combinat estatal ha millorat la seva defensa, s’ha apropat en el marcador (74-75) i s’ha posat per davant (80-78) a un minut i mig del final. Els lituans han continuat lluitant i en el darrer segon han empatat, 83-83, i s’ha anat a la pròrroga.

En el temps suplementari Espanya s’ha posat per davant en el marcador i s’hi ha mantingut amb curtes diferències fins que ha fet un parcial de 7-0 i s’ha imposat per 102-94.