Europeu

Cap a quarts en la pròrroga

Bàsquet. Europeu. La selecció espanyola pateix contra Lituània i va al darrere durant molts minuts, però sap estar centrada en els moments importants. Brown és el més destacat

Espanya 102 Lituània 94

ESPANYA:Brown (28), Jaime Fernández, Willy Hernangomez (21), López-Arostegui (4) i Pradilla (2) –cinc inicial–; Brizuela (5), Díaz (8), Garuba (8), Juancho Hernangomez (13), Parra, Rudy Fernández (13) i Saiz. 26/44 de 2 punts. 7/31 triples (3 Rudy Fernández, 2 Brown, 1 Brizuela i Diaz). 29/32 tirs lliures. 37 rebots (8 Garuba i Willy Hernangomez). 21 assistències (8 Brown). 116 valoració (28 Brown).LITUÀNIA:Giedraitis, Grigonis (8), Sabonis (15), Valanciunas (5) i Jokubaitis (13) –cinc inicial–; Brazdeikis (17), Kuzminskas (18), Butkevicius (3), Echodas, Lekavicius (15), Zemaitis i Zukauskas. 20/31 de 2 punts. 11/30 triples (4 Kuzminskas, 3 Brazdekis i Lekavicius i 1 Jokubaitis). 21/24 tirs lliures. 39 rebots (9 Sabonis). 14 assistències (5 Jokubaitis). 99 valoració (20 Sabonis).PARCIALS:19-20, 21-25 (40-45), 23-23 (63-38), 20-15 (83-83) i pròrroga 19-11 (102-94).

Espanya va necessitar la pròrroga per classificar-se per als quarts de final de l’europeu. Lituània va ser un rival molt complicat que va manar en el partit de vuitens durant molts minuts i que va acabar perdent en el temps suplementari per 102-94. L’enfrontament va ser molt intens, disputat i la selecció espanyola va patir durant força minuts. Espanya no va fer un bon partit, però va estar molt centrada en els minuts importants, i es va emportar la victòria. El seu rival en els quarts sortirà del partit que han de jugar avui Finlàndia i Croàcia (14.45 h). Lorenzo Brown va ser el més destacat del partit, i sobretot va brillar en els darrers minuts i en la pròrroga. Va anotar 28 punts, va donar 8 assistències i va acabar amb una valoració de 28.

El campió, endavant

L’Eslovènia de Luka Doncic, que va guanyar la darrera edició de l’europeu, va passar a quarts de final després de derrotar per 88-72 Bèlgica en els vuitens. El partit no es va decidir fins al darrer quart, després del 44-41 del descans i el 63-60 al final del tercer període. Doncic va anotar 35 punts en 35 minuts. França va superar per la mínima Turquia en la pròrroga per 86-87, després del 77-77 al final del partit. Per la seva part, Alemanya va eliminar Montenegro per 85-79.