Lliga catalana

La Penya torna a la final nou anys després (89-96)

Els verd-i-negres han aixecat 15 punts de desavantatge (60-45) en un gran final del tercer quart

La Penya ha superat el Baxi Manresa (89-96) i tornarà a jugar una final de la Lliga Catalana demà a les 9 del vespre. Guy (18 punts), Ribas (16) i Tomic (14) han estat letals mentre el Baxi Manresa s’ha fos als últims 13 minuts.

El matx ha arrencat amb domini del Baxi amb Hamilton fent mal a la pintura i Dani Pérez (5 punts) excel·lent en la direcció (14-9). El Joventut però ha aconseguit empatar abans del final del primer quart (17-17). Al segon quart els verd-i-negres han continuat desencertats en el triple (0/7) mentre Bortolani tot sol no perdonava des de la línia de 6,75 metres (3/3) per donar la màxima del matx (24-17) i provocar el temps mort de Carles Duran. La Penya ha perdut el control del matx i el Baxi l’ha castigat agafant la màxima després d’una antiesportiva d’Ellenson (42-30). Al descans 46-37.

Al tercer quart Harding s’ha encarregat de llançar encara més el seu equip donant un nou màxim avantatge (60-45) amb moltes pèrdues dels verd-i-negres. L’explosió de Kyle Guy ha permès tornar dins el partit a la Penya amb dos triples seguits (64-57). L’espectacle des de la línia del triple ha continuat amb Guy i Vives i una cistella de Tomic ha culminat la remuntada (69-70). Ribas ha assumit galons en aquesta fase (71-75). Un 2+1 d’Ellenson ha marcat el camí del triomf (81-86). Un triple de Pep Busquets (84-92) ha sentenciat el matx.