ACB

El Barça supera la Penya en la semifinal de la supercopa (91-74)

La final, contra el Madrid aquest diumenge (18.30 h #Vamos)

El Barça jugarà la final de la supercopa aquest diumenge contra el Madrid després de superar la Penya per segon cop en quatre dies. I això que el Joventut agafava les regnes del partit amb un 0-12 (12-17) quan els blaugrana només podien sumar de lluny. L’11-0 a la represa del descans (50-46) amb tres triples de Laprovittola permetia els de Jasikevicius, que pujaven la intensitat al darrera, superar la barrera psicològica (68-57) i tancar el tercer quart amb 29 punts, 15 de l’argentí, per afrontar l’últim quart amb el partit resolt.

De concurs

Laprovittola al límit de la primera possessió del partit (3-0), Abrines (6-0 i 12-5) i Satoransky (9-2) trobaven la manera d’anotar contra l’asfixiant defensa de la Penya, que tenia en Guy (9-5, 12-13 ) i Ellenson (12-10) els seus representants en el concurs de triples inicial. El parcial verd-i-negre creixia fins el 0-12 (12-17). Martínez d’ofensiu feia la primera cistella blaugrana des de dins el 6,75 m (14-17). Ribas de molt lluny (16-20) i Feliz des de sota mantenien la Penya per sobre, fins al final del primer quart (18-22) amb 4/8 - 4/9 triples .

Marge

Feliz obria el segon quart completant una molt bona circulació des del triple (18-25), com Lapro en la primera que tocava només tornar a pista (26-27). L’intercanvi afavoria la Penya –31-39 Ellenson a l’addicioal de la segona falta del Barça en el quart, a 3:42– però la màxima verd-i-negra s’esfumava en un tres i no res amb els triples de Tobey i Laprovittola a 2:45 (37-39, temps mort de Duran). Ribas a 11,2 deixava el 39-46 després d’ofensiu, perquè després de minut de Saras, Duran tornava a sorprendre amb la 1-2-2 amb Parra sobre el base.

Tres i no res

Laprovittola tornava a obrir el ball al tercer quart, ara per partida doble: 45-46, 5/5 de l’argentí). L’esmaixada de Satoransky després de recuperació de Vesely obligava Duran a aturar el partit (47-46 a 8:18) i Lapro hi insistia (50-46, 6/6). Parra de dos i de tres aguantava el cop (52-51) i Carles Duran forçava la tècnica a 4:59 (55-51). El 7/9 triple després d’ofensiu de Sanli (60-54) –rècord en la supercopa ACB– i Kalinic a passada de l’argentí també des de 6,75 m establia la màxima (63-54) pel Barça, que amb l’antiesportiva de Tomic a Sanli a 1:54 tenia el turc motivat (68-57 triple).

Sanli d’ofensiu i de tres enfilava la màxima (75-61). Tobey també de lluny (78-63) i Lapro a la contra encarrilaven la semifinal pel Barça (80-53 a 6:30, temps mort de Duran). Sense reacció de la Penya, Oriol Paulí s’afegia a la festa del triple a 4:34 (87-65). Fins i tot Nnaji sumava (89-70) en els minuts de les escombraries.