ACB

Amb les mans buides

El Girona, de més a menys com dimecres contra el Madrid, torna de Tenerife amb la segona derrota en dos partits

L’equip no troba la fluïdesa col·lectiva en atac però és capaç de reaccionar a l’inici de l’últim quart (0-9, 63-59)

Tenerife 76 Girona 67

LENOVO TENERIFE:Huertas (8), Salin (14), Diagné (6), Cook (8), Doornekamp (9) –cinc inicial–; Fernández (8), Fitipaldo (7), Sastre (5), Abromaitis (5) i Cruz (6). 20/33 de 2, 10/26 triples (4 Salin i 1 Cook, Doornekamp, Fernández, Fitipaldo, Sastre i Abromaitis), 6/9 tirs lliures, 26 rebots (7 Diagné), 17 assistències (4 Huertas i Fitipaldo) i 95 de valoració (15 Fitipaldo).BÀSQUET GIRONA:Vila (5), Taylor (10), Miletic (10), Franch (9), Gasol (11) –cinc inicial–; Fjellerup (12), Figueras, Prkacin, Colom (8), Bursac, Hanzlik (2) i Garino. 20/39 de 2, 7/20 triples (3 Franch, 2 Taylor i Colom), 6/12 tirs lliures. 39 rebots (8 Vila i Gasol), 13 assistències (3 Taylor, Figueras i Colom) i 71 de valoració (15 Gasol).PARCIALS:18-18. 23-16 (41-34), 22-16 (63-50) i 13-17 (76-67).

La primera sortida a l’ACB es tanca amb la segona derrota en dos partits per al Girona, que malgrat ser superior en l’inici va veure com el Tenerife, sense els seus pivots alts –ni Shermadini ni Guerra–, tancava el primer quart amb empat a 18 i en el segon va agafar les regnes del partit gràcies a les pèrdues dels blancs: 6-12 en el descans, 13-20 al final. La segona meitat tenia el ritme que volien els locals, que arribarien a guanyar de 14 (58-44) amb els gironins sobrevivint des de les accions individuals en atac fins que el tercer triple de Franch, clau en l’inici, va completar un 0-9 a l’inici de l’últim (63-59) després del qual el 10-2 va deixar el partit en franquícia per al primer líder de la lliga.

L’arrencada del club de Marc Gasol a la categoria ja és història, amb el president MVP de la jornada en el debut i amb Aíto en ple procés de confecció d’un equip que té qualitat individual, en tindrà més amb l’arribada de Pierre Oriola, i que necessita més fluïdesa col·lectiva perquè ahir mateix Fjellerup i Colom són els únics que aporten des de la banqueta i, el fil conductor, són accions individuals enllaçades que deixen Taylor amb 8 dels seus 10 punts a la primera meitat –dos triples en el segon quart– o Gasol també amb dos en la segona meitat. El Girona afronta ara un calendari més benèvol, amb un partit per setmana que no comprometrà tant la recuperació física de la plantilla, que en aquest inici s’ha enfrontat a dos equips que si no juguen de memòria, gairebé.

Patró de conducta

Si Gasol de tres va avançar el Girona contra el Madrid, ahir va ser Franch des de 6,75 m el que permetia al conjunt gironí agafar la iniciativa a l’inici (0-3 i 4-9 del base titular). 9-14 Colom després de dos ofensius en la mateixa possessió (4-10 en els rebots al principi) mantenia la diferència però quan els entrenadors van moure les banquetes de dalt a baix els locals van trobar el triple i en dues accions seguides de Fjellerup els blancs van tancar el primer quart amb un empat a 18 que no feia justícia a la bona posada en escena.

Canvi

El primer ofensiu local els va donar el primer avantatge (20-18, Diagné). Els triples de Taylor (32-30 i 34-33) mantenien la línia de flotació, amb Prkacin (20-22) al contraatac com a únic anotador a banda del president –set en el segon quart, amb esmaixada a dues mans en una acció amb addicional (22-25)– i un punt de tir lliure de Vila (39-34). Cook (34-30 amb falta de Miletic) i Doornekamp (37-33 triple i 39-33 de tirs lliures) van enfonsar les aspiracions del Girona, amb Jaime Fernández anotant al límit de la possessió per marxar al descans amb la màxima (41-34, amb 6-12 en pèrdues i 12-21 en els rebots.

El perímetre del Tenerife seguia fi en atac a l’inici del tercer quart, amb Cook (44-34) i Sanil sumant de tres en tres (47-36) mentre que Miletic va cometre la quarta en la seva primera defensa després de sortir per Gasol, en un flaix al bloc directe massa expeditiu cap enfora. La pèrdua de Garino a la primera que tocava va permetre a Jaime Fernández anotar sol i, amb el triple, l’aler campió d’Europa va ampliar el marge (58-44). Colom va respondre i Fitipaldo també (61-47), com Miletic amb addicional (61-50). Un intercanvi al qual es va sumar Huertas a una cama (63-50). Fjellerup amb 4 punts va obligar Vidorreta a aturar-ho a 7:27 amb l’argentí esmaixant al contraatac (63-56). El tercer triple de Franch va ser el llaç del 0-9 (63-59), que Salin va tallar amb un triple que va entrar plorant abans que Diagné i Fitipaldo completessin el 2-10 (72-61) després de la tercera pèrdua gironina en el quart (19a de les 21).

LES DADES

2
punts
cadascun fan en la segona meitat Taylor i Gasol, que van mantenir l’equip en el segon quart
12
pilotes
havia perdut en el descans (6 el Tenerife) el Girona, que no aprofitava el domini del rebot (12-21)