ACB

La Penya cau a la pròrroga a València (101-97)

Els verd-i-negres han perdut quatre pilotes claus no forçades en el temps extra

La Penya ha perdut a la pròrroga a València un partit que ha remuntat i que ha tingut a les mans durant el temps extra però quatre pèrdues inacceptables (101-97). L’arbitratge, polèmic, ha perjudicat a la Penya.

La Penya ha arrencat massa tova i les moltes pèrdues, igual que contra el Bilbao, han donat vida a un València molt sòlid dins la pintura sobretot en atac on ha atrapat 10 rebots a la primera part que li han donat moltes segones opcions. Els de Mumbrú han agafat vuit punts de renda (32-24). Però ha aparegut un Kyle Guy impressionant que ha tingut uns minuts de fantasia amb triples impossibles. Amb 18 punts el nord-americà ha capgirat el matx després d’un 1-13 (33-37). Però la Penya ha tornat a tenir un baixada de tensió i ha permès dos triples que han liderat un parcial de 10-0 abans del descans que han permès al València marxar amb avantatge (43-37).

Al tercer quart la Penya ha continuat perdent moltes pilotes i donant vida als valencians que amb un triple de Puerto en contracop ha situat el màxim desavantatge del matx (54-44) i l’ha eixamplat més amb dos lliures de Jones (64-49). Quan més grogui estava la Penya els verd-i-negres han fet un parcial de 0-10 per entrar de nou en el partit (64-59). Pep Busquets, que ha entrat en la convocatòria ha encadenat tres triples seguits per donar vida a la Penya. Ribas ha anotat dos triples i un altre d’Ellenson ha servit per empatar el matx (79-79). I ha aparegut Guy amb dos triples per posar la Penya per davant (83-87). Els valencians han reaccionat i amb 86-87 els àrbitres han xiulat una falta a 6 dècimes pel final. Rivero ha anotat el primer (87-87) i ha errat i el partit ha anat a la pròrroga. En el temps extra Vives amb dos triples ha donat avantatge però quatre pèrdues seguides ha tornat a donar vida als valencians que s’han posat per davant (99-97). Guy, en l’acció clau, ha perdut la pilota i el partit s’ha acabat.