Lliga femenina

‘Ménage à trois’

Bàsquet. L’Spar Girona, el Cadí la Seu i el Barça CBS comencen la Lliga Femenina, que torna a tenir tres catalans. L’Uni i les blaugrana, contra vells fantasmes, i el Sedis rep l’altre ascendit

Tret de sortida de la Lliga Femenina amb l’Spar Girona, el Cadí la Seu i el Barça CBS en el salt inicial. Hi ha tres clubs del país en la màxima categoria, com en el 2018/19, quan hi havia el Sant Adrià a més de l’Uni i el Sedis. Aquell exercici també va ser l’últim amb tres entrenadores fins que l’equip del Besòs va destituir Glòria Estopà. Anna Montañana (1980) al capdavant del Gernika es va afegir a les d’Azu Muguruza (Guipúscoa) i Made Urieta (Araski).

Els tres equips han tingut una posada a punt si més no irregular, que es tancava diumenge amb la final de la Lliga Catalana a Fontajau per a les de l’Alt Urgell superant el Barça CBS en la primera final de la competició nacional, sense les gironines per primer cop des del 2008.

L’Spar té Bernat Canut a la banqueta després de la seva marxa de la Seu, unes setmanes després que fos Irati Etxarri després de ser la MVP estatal de la lliga, qui arribava a Fontajau des del Cadí. Marianna Tolo (1,96 m) arriba demà amb el bronze del mundial penjat del coll i Crystal Bradford tot just ahir va fer la primera sessió. El València ha deixat les dues darreres temporades les gironines sense final de lliga. En el descans, el reconeixement a Laia Palau.

El Cadí comença la seva vintena temporada al màxim nivell havent arribat a la semifinal per tercer cop la temporada passada –va perdre contra l’Avenida, campió els tres darrers anys– i convertint-se des de l’inici en el millor, a banda dels tres candidats als títols –l’Uni es queda en blanc–. Set renovacions i la tornada de Geo Bahí un any després, amb la mà dreta de Bernat Canut les dues anteriors temporades, Jordi Acero, al capdavant de la banqueta, soó l’aposta sobre segur que ja té en el cinquè títol nacional el seu prometedor pròleg. Elise Ramette va arribar ahir després de jugar el mundial amb Bèlgica, i el Cadí debuta contra un dels dos ascendits, el Jairis, en què hi ha jugadores amb experiència com la base amb passat en el Sedis Marina Lizarazu.

Fins al final

El Barça CBS és l’altre nouvingut i s’estrena a la pista del Leganés, que el 2021 li va impedir pujar, en l’única derrota de l’equip d’Isaac Fernández en tot el curs (69-78). Les blaugrana només van perdre en la preparació de la final de la Lliga Catalana (60-42) després d’encaixar un 17-0 en l’últim quart que trencava Viktoria Mircheva a 14 segons amb un 2+1. És un dels fitxatges que s’afegeixen a les vuit renovacions comptant Ainhoa López, que no va poder acabar el curs passat. També arriben l’experimentada Anna Cruz, Jolene Anderson, Ruth Hamblin i, ahir mateix, la base montenegrina Jelena Vucetic (1,83 m, 1993).

LA PRÈVIA

Hem de tocar de peus a terra, treballar en el dia a dia i mirar d’acabar el més amunt possible des de la humilitat
Jordi Acero
Més enllà de guanyar o perdre, el nivell de l’equip és bo. És el nostre primer any i volem consolidar-nos
Isaac Fernández
Deixem de queixar-nos. No és la pretemporada que volíem, però hi ha prou peces per ser competitius
Bernat Canut
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)