Eurolliga

L’Spar Girona completa la remuntada (66-43) i segueix amb les millors

Les 4.081 persones a Fontajau empenyen l’equip fins el final

L’Spar Girona jugarà l’Eurolliga per cinquè cop en la història de l’Uni, el quart seguit, després de capgirar la prèvia contra el Villeneuve (69-57 fa set dies). Una remuntada a foc lent perquè el triple de Bradford a 16 segons per acabar el tercer quart situava la màxima (46-37) que deixava la classificació a dues possessions. Drammeh amb 7 punts a l’inici de l’últim quart s’erigia com l’heroïna local (55-41). El conjunt visitant, sense Kennedy Burke, no ha trobat la cistella en l’últim quart i l’Uni amb les titulars al parquet no ha perdonat. Binta Drammeh amb 14, la màxima anotadora del partit.

De menys a més

Labuckiene quan duia 9 segons a pista i havia entrat per Tolo, el primer canvi de Bernat Canut, donava el primer avantatge a les grogues: 8-7 a 4:49 per acabar el primer quart. Hind Ben Abdelkader de tres (0-3) i al contraatac després de tirs lliures locals donava la iniciativa al Villeneuve (3-7), que encaixaria un 8-0 malgrat la dispersió gironina en atac al primer quart: 3/8 de 2, 4/8 lliures i 6 pèrdues. El 13-8 (Etxarri d’ofensiu) s’explica pel major desencert visitant en atac: 3/16 tirs de camp pel 4/11 de l’Uni.

Esperances

Diaby en la primera possessió del segon quart trencava la sequera negra en joc (13-10, des del 3-7 a 6:10 del primer). Etxarri, Tolo i Murphy sumaven des de sota (19-15) però amb el cinc inicial de nou a pista Canut aturava el rellotge a 6:16 pel descans (19-17, Diaby). Araújo des de 6,75 m a 3:56 posava l’Uni per sobre només un moment (22-21) perquè Salaun feia el què volia (19-21 i 22-23). Gardner sola de sota per la recuperació de Murphy i Tolo de 4,6 m feien el 26-23 i Cornelius sobre la botzina des de 8 m alimentava les esperances al descans (29-25).

A prop

Drammeh, Araújo i Gardner per partida doble, sempre de fora cap a dins, situaven la màxima (37-29) a 6:51 per acabar el tercer quart. Tolo la recuperava (39-31 a 6:12) però el ritme era del Villeneuve, que sense Gardner només encaixava de tir lliure (41-35 Murphy) i forçava Bernat Canut a aturar-ho a 2:51: Smalls al contraatac (41-37). Bradford de tir lliure i de triple frontal a tauler al límit de la possessió deixava el 46-37 al final del tercer quart.

Fa baixada

Murphy i Drammeh superaven la barrera psicològica (48-37 i 50-39) i la sueca de triple lateral, també a tauler, empatava l’eliminatòria primer i la posava de cara a 4:30 (55-41), amb les titulars de l’Uni sobre el parquet i les més de 4.000 persones a la grada entregades.

L’entrada de Gardner a 3 minuts per acabar ampliava el coixí (58-41) i Diaby a 2:12 feia la segona cistella visitant de l’últim quart, neutralitzada per Flores de tir lliure a 1:58 (60-43). La base a 1:13 fallava el segon de la sèrie (61-43), però les visitants es precipitaven en atac i enviaven Gardner a la línia a 42.3: 1/2 i 62-43. A 31.6 la MVP de la darrera LF ja no fallava (64-43), com tampoc Araújo després (66-43).