ACB

Oriola i Marc Gasol poden ser un tàndem imparable

Bàsquet. ACB. El de Tàrrega demostra en el seu debut a Fontajau que, si està bé físicament, el joc interior del Bàsquet Girona és dels millors de l’ACB

És cert, el Bàsquet Girona no va guanyar, però Pierre Oriola ja va donar mostres del que pot aportar a l’equip si està en bones condicions físiques. La derrota va ser dolorosa perquè els gironins van disposar del tir guanyador i perquè van acabar cedint en la pròrroga. Però sobretot cal destacar que el joc dels gironins està en clara línia ascendent i que van tenir contra les cordes un dels millors equips de la lliga ACB.

Oriola pot ser un factor desequilibrant i només necessita rodatge per acoblar-se al que vol Aíto i l’entesa amb els seus companys. Després del seu debut al Palau Blaugrana, on només va tenir set minut de joc, diumenge a Fontajau ja va demostrar la seva qualitat. A més, la presència del pivot de Tàrrega permet tenir un equilibri en el joc i alliberar una mica Marc Gasol. Contra un dels millors jocs interiors Oriola ja va tenir 26 minuts amb 10 punts i atrapant 7 rebots. A més, va demostrar que manté l’amenaça exterior si té espai, cosa que permet treure el seu defensor de la zona i deixar més espais per a Marc Gasol. Aíto, el que ha de gestionar ara són els descansos perquè l’entrada d’Oriola fa que hi hagi menys minuts per la resta. Miletic, Prkacin o Sorolla veuen reduït el seu protagonisme.

Sàbat, al descobert

El Bàsquet Girona continua sent pioner en diferents accions dins l’ACB. L’última iniciativa que ha tingut va ser posari un micròfon sense fil al nou tècnic ajudant Albert Sàbat durant un entrenament. Dijous el club té intenció de penjar un vídeo per veure el resultat, la relació amb els jugadors i com gestiona la direcció després de deixar la pista com a jugador. Sàbat va decidir penjar les vambes a l’estiu per iniciar una nova trajectòria com a entrenador i n’està aprenent d’Aíto fent parella amb Lubos Barton. D’altra banda, el club també se sumarà a la setmana de rebaixes amb la White Week, en què hi haurà un descompte del 20% en roba blanca del club i un 10% en la resta de productes.

Àlex Formento contra el ‘seu’ Bàsquet Girona

Diumenge serà un partit especial per al tècnic ajudant del Baskonia Àlex Formento. El català va ser un dels puntals juntament amb Chus Escosa del projecte engegat per Marc Gasol a Girona. Formento va ser l’escollit per Peñarroya per ser ajudant seu a l’equip vitorià. Evidentment el dia especial, però, serà en l’última jornada de la lliga regular, quan juguin a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)