FIBA Champions

El Baxi Manresa encaixa la primera derrota europea (82-92)

Els del Bages no fan una bona primera part i tot i millorar en la segona el Benfica els supera

El Baxi Manresa ha perdut el seu primer partit en la FIBA Champions league al caure a casa contra el Benfica per 82-92. Els manresans no han estat be en la primera meitat en que han arribat a perdre de 16 punts, i tot i que han millorat en la segona no han pogut remuntar. Harding ha estat el màxim anotador dels del Bages amb 18 punts. Malgrat la derrota el Manresa manté el primer lloc del grup.

Els manresans han fet una primera part força dolenta en la que sempre han anat per darrera, menys en el 5-4 de l’inici. Han estat tous en defensa i sense idees en atac per superar a un conjunt portuguès molt centrat. En el primer quart el Manresa ha arribat a perdre de 12 punts (12-24), i en el segon el Benfica s’ha avançat fins als 16 (23-39). Els portuguesos han aprofitat millor les segones accions i també ha estat encertats en el triples, destacant en el primer temps Broussard amb 17 punts i 3/4 triples.

En l’inici de la segona meitat el Benfica s’ha tornat a situat amb 16 punts de marge (35-51), però el Manresa ha millorat el seu joc i s’ha situat per sota dels 10 punts, 44-53. Llavors el partit s’ha aturat una bona estona perquè una de les xarxes s’ha trencat i l’han hagut de canviar. A partir d’aquí ha començat un estira i arronsa entre els dos equips. Els portuguesos marxaven de 12 o 13 punts i els manresans es situaven per sota els 10 punts, i han arribat a menys 7 (62-69) en l’inici del tercer període. Dos triples seguits han tornat a distanciar als portuguesos 64-77, però els del Bages han continuat lluitant i treballant en defensa i en atac. A dos minuts del final els manresans s’han situat a només sis punts (78-84). Els portugueses han sabut controlar el joc i s’ha acabat imposant per 82-92.