Eurolliga

Jasikevicius: “Contra el Baskonia haurem de defensar millor que contra el Partizan”

El tècnic del Barça destaca el potencial ofensiu del conjunt vitorià, que divendres visita el Palau Blaugrana en la desena jornada de l’Eurolliga

L’entrenador del Barça, Sarunas Jasikevicius, ha assegurat que el conjunt català haurà de defensar aquest divendres (20.30 h, DAZN) al Cazoo Baskonia “encara millor” del que ho va fer en la victòria de dimarts contra el Partizan Mozzart Bet Belgrad (79-68) en una nova jornada, la desena, de l’Eurolliga al Palau Blaugrana. “Vam defensar bé al Partizan i haurem de defensar encara millor al Baskonia. Els números no menteixen. En aquest moment són ’top tres’ en gairebé totes les categories d’atac: el que marca més punts, el que més triples tira i anota. Estan atacant molt bé”, ha afirmat aquest dijous el lituà a la sala de premsa del Palau Blaugrana. Amb un balanç de 5-4, l’equip vitorià és a un sol punt del conjunt blaugrana després de la contundent victòria que va segellar dimecres contra el Zalgiris (93-73).

El tècnic del Barça no oblida el primer cara a cara del curs, que va caure del costat culer per 89-74: “Ja aquí en l’ACB ens va anotar 51 punts en la primera part. Van castigar molt les nostres pèrdues i errors. És un partit molt difícil. Haurem de partir de la mentalitat defensiva de dimarts, que ho vam fer prou bé”. Jasikevicius ha restat importància al fet que Markus Howard, màxim anotador del Baskonia en l’Eurolliga, porti diversos partits menys encertat en el tir: “Mai se sap com reaccionarà un jugador ]a una mala ratxa individual]. Normalment ve amb més ganes de fer un bon partit. Però no es tracta només d’ell. El Baskonia tenen moltíssims jugadors amb molts punts a les seves mans. La seva línia exterior és molt bona, amb bons percentatges de tir. Tenen molts anotadors en la posició de ’2’ i de ’3’, i Costello en el ’5’ també és un problema”, ha analitzat.

Jasikevicius ha elogiat la labor de Joan Peñarroya: “El seu entrenador porta temporades fent als seus equips jugar un bon bàsquet, tant a Burgos com a València”.

“Potser no sigui una sorpresa tan gran. Més aviat ho era que no ho fessin tan bé l’any passat. Han fet alguns moviments molt bons, tant en la banqueta com en la plantilla, i el Baskonia torna a estar a dalt com ja ens té acostumats en els últims 20 anys”, ha afirmar el lituà a la pregunta de si esperava aquest rendiment del seu proper rival.

Finalment, Jasikevicius ha matisat el fet que el Barça hagi perdut l’últim quart en vuit dels nou partits europeus: “De vegades ens costa tancar els partits, però en molts hem arribat a l’últim quart amb rendes importants. Per moments hem jugat un molt bon bàsquet, però cal fer-ho durant més minuts”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)