ACB

El Barça va per feina

Bàsquet. ACB. Un parcial de 35-18 en el primer quart, amb un 94% d’encert, dona ales al conjunt blaugrana, que sotmet un Granada molt combatiu

Barça 100 Granada 82

BARÇA:Paulí (7), Kalinic (9), Satoransky (7), Kuric (14), Nnaji (11) –cinc inicial–; Tobey (5), Caicedo (3), Villar, Da Silva (7), Vesely (10), Higgins (21) i Jokubaitis (6). 29/46 de 2. 11/21 triples (4 Kuric, 3 Higgins, 1 Kalinic, 1 Satoransky, 1 Tobey i 1 Caicedo). 9/10 tirs lliures. 27 rebots (6 Vesely). 23 assistències (6 Jokubaitis). 121 de valoració (21 Higgins).COVIRAN GRANADA:Felicio (19), Renfroe, Tomàs, Ali (10), J. Díaz (7) –cinc inicial–; Bropleh (27), Costa (5), Niang (10) Vilà i C. Díaz (4). 26/42 de 2. 5/16 triples (3 Bropleh, 1 J. Díaz i 1 Ali). 11/15 tirs lliures. 25 rebots (8 Felicio). 14 assistències (5 Renfroe). 85 de valoració (25 Bropleh).PARCIALS:35-18, 22-24 (57-42); 21-24 (78-66) i 22-16 (100-82).

Tot i les nombroses rotacions –Laprovittola, Sanli i Abrines no eren en la convocatòria–, el Barça va sotmetre amb autoritat el Granada, l’equip revelació de la lliga ACB, amb una posada en escena espectacular. El conjunt blaugrana va tancar el primer quart amb un contundent parcial de 35-18 i un 94% d’encert (15 de 16). Kuric, en el cinc inicial, va començar amb el punt de mira ben afinat i va anotar 14 punts, amb 4 de 4 en triples. El recital es va estirar fins als primers minuts del segon quart, amb Higgins prenent el relleu anotador. L’escorta, en estat de gràcia, segellava el vuitè triple dels blaugrana, sense errades, i ampliava l’avantatge fins als 23 punts (51-28). A partir d’aquí, el Barça es va humanitzar. Bropleh va sortir al rescat del Granada i amb els seus 19 punts escurçava distàncies fins al 57-42 amb què es va arribar al descans.

El tercer període va tenir diverses alternatives, amb avantatges que van oscil·lar entre els 20 i els 10 punts. Cinc punts consecutius de Satoransky tornaven a obrir la bretxa (71-51), però el Granada replicava amb un parcial de 0-9 i arribava a l’últim quart amb un resultat obert. En els últims 10 minuts, el Barça ja no va fer més concessions. Va elevar el llistó defensiu i va rematar la feina amb un parcial de 22-16. Amb la victòria encarrilada, l’equip de Saras va acabar el partit amb els joves Nnaji, Caicedo i Villar en pista.