Lliga femenina

I si el llegir fa perdre l’escriure?

Lliga Femenina. La pallissa de l’Spar Girona al Tenerife, insuficient per tancar la primera volta primeres

Tenerife 59 Spar Girona 96

TENERIFE:Sheppard (14), Montenegro (2), James (16), Raksanyi (3), Satorre (3) –cinc inicial–; Vila, López (2), Díaz (2), García, Palenikova (17) i Bellido. 21/39 de 2, 4/12 triples (2 Sheppard i 1 Raksanyi i Palenikova), 5/8 tirs lliures, 26 rebots (9 James), 9 assistències i 47 de valoració (22 James)SPAR GIRONA:Araújo (18), Flores (9), Murphy (9), Tolo (16), Gardner (10) –cinc inicial–; Cornelius (2), Drammeh (2), Sykes (17), Parra (7) i Labuckiene (6). 27/44 de 2, 10/29 triples (2 Araújo, Flores, Gardner i Parra i 1 Murphy i Sykes), 12/15 tirs lliures, 33 rebots (6 Araújo i Murphy), 16 assistències (4 Murphy) i 114 de valoració (23 Sykes).PARCIALS:12-20, 10-25 (22-45), 13-27 (35-72) i 24-24 (59-96).

L’Spar Girona tanca la primera volta de la lliga segon, amb el mateix balanç que el València, però darrere les taronges malgrat el 68-62 de la primera jornada a Fontajau perquè el criteri de desempat no són els duels particulars com al final, sinó l’average general. La major diferència de les taronges els dona el títol de campiones d’hivern, que més enllà dels honors assegura disputar els quarts de final de la copa el dijous 30 de març a Saragossa siguin quins siguin els emparellaments en el sorteig, en què l’Uni és cap de sèrie. L’equip gironí havia de superar el cuer per 10 punts més que el València al Leganés, en part per culpa del 2-16 encaixat dimarts en el darrer quart contra el Bembibre (81-64) al Palau-sacosta.

Cinquena victòria seguida entre la lliga i l’Eurolliga, la setena en onze partits al desembre, amb sis jugadores anotant de tres i sis amb 13 (Murphy) o més de valoració (14 Araújo, 15 Gardner, 16 Flores i Tolo i els 23 de Sykes). I l’Avenida a dues victòries i, de moment, l’average particular favorable (76-72 el dia 11).

Bon inici de l’Spar (2-11 en tres minuts), que sense Irati Etxarri –la navarresa es va quedar a l’hotel amb febre– va completar un partit seriós en la reaparició de Binta Drammeh un cop superades les molèsties al psoes que la van tenir de baixa quinze dies al novembre i li havien impedit jugar els tres últims partits, d’una banda, i la millor actuació individual de Britteny Sykes, sortint des de la banqueta i recuperant sis pilotes, les mateixes que Flores; de l’altra. Unes accions que van acostar l’Uni a l’objectiu de guanyar d’un marge suficient, amb quatre cistelles fàcils després de recuperació al tercer quart (35-72 Drammeh, màxima diferència). El marcador a la Fonteta era 65-39 a l’inici de l’últim quart, però el 8-2 del Tenerife en els primers tres minuts del darrer parcial va ensorrar les aspiracions de les vermelles, incapaces de frenar la producció ofensiva del cuer: 9/13 de 2, 2/4 triples i 26 de valoració al quart quart (5/9, 2/8 i 25 l’Uni).

El triple d’Araújo en la primera acció i els dos de Gardner van encarrilar el marcador (2-11). Parra s’hi va afegir (6-18) amb les vermelles jugant amb quatre petites, però la 2-3 morada després de temps mort a 2:39 va aturar la progressió gironina fins al final del primer quart (12-20). Flores i Araújo des de 6,75 contra defensa individual van obrir el segon quart (12-26) i quan Tolo enllaçava punts (14-34, 9è) l’objectiu era més a prop, amb Sykes situant el (22-45) al descans (44-26 a la Font de Sant Lluís). La màxima de 37 al final del tercer quart es va esfumar i, després, l’intercanvi de cops va acabar deixant en zero els punts que l’Uni va recuperar al València.

Hem treballat tot el partit i les jugadores han donat el màxim, marxem contents amb l’actitud de voler-ne més i més
Bernat Canut

LES DADES

0
punts
dels 10 que calien retalla l’Uni al València amb la seva victòria a Tenerife pel 86-49 taronja
6
jugadores
amb doble dígit de valoració en la setena victòria seguida de l’Spar en 11 partits al desembre