ACB

El clàssic de sempre per encetar l’any nou

Bàsquet. El Barça visita el Madrid (21 h) amb el repte d’atrapar-lo en el lideratge de l’ACB

Any nou, el clàssic de sempre. El 2023 comença amb un nou duel entre el Madrid i el Barça (21 h, per #Vamos), en què el conjunt blaugrana (10-3) té l’oportunitat d’atrapar l’equip blanc (11-2), líder sòlid de la lliga ACB. El Madrid ha perdut pistonada en l’Eurolliga després de la derrota a Vitòria (92-86), però en la competició estatal s’està mostrant intractable, sobretot al WiZink Center, on acredita sis victòries en sis partits.

El tècnic del Barça Saras Jasikevicius considera que la mentalitat pot ser una de les claus del desenllaç d’aquest nou clàssic. “Nosaltres venim d’una victòria agònica a Belgrad [94-99] contra l’Estrella Roja, on vam haver de treure l’orgull, i el més important és que ells no estiguin més motivats que nosaltres. Si ells tenen més ganes, serà difícil guanyar”, sentencia el tècnic lituà. Tot i el poc temps de preparació, Saras no busca excuses: “Ens coneixem els uns als altres i la clau, com sempre, serà la lluita. I ja sabem que els grans partits es guanyen pels detalls.” El Barça va sortir reforçat de Belgrad, però va tornar a tenir desconnexions –va rebre un parcial de 17-0 en el segon quart– i contra un rival com el Madrid es poden pagar molt cares. A més, el conjunt blaugrana està rebent molts punts últimament en la pintura, un mal precedent si es té en compte que el conjunt de Chus Mateo disposa de Walter Tabares, segurament el 5 més dominant d’Europa prop de la cistella. L’expedició blaugrana va viatjar ahir al matí a la capital espanyola i a la tarda ja es va poder entrenar en l’escenari del partit. Jasikevicius ha convocat catorze jugadors, tots els disponibles excepte Sergi Martínez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)