ACB

Torna una vella rivalitat

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona rep un Joventut en ratxa (6 victòries seguides a l’ACB) en un duel que no es juga des del 2008, quan Aíto entrenava la Penya i els duels Rudy-Marc eren espectaculars

Fa quinze anys que el llavors Akasvayu Girona –ara és un club nou– no s’enfronta amb la Penya. Els últims duels van ser en la final de la ULEB –actual Eurocopa– a Torí, que van guanyar els verd-i-negres (79-54) i en els quarts de final de l’ACB, que també va guanyar el Joventut (2-1) tot i que a Fontajau el segon partit de la sèrie va ser per als gironins (91-83). Torna una vella rivalitat amb alguns dels protagonistes de llavors, perquè Marc Gasol repeteix a les files del club gironí, però la curiositat és que l’entrenador d’aquell Joventut era Aíto, ara a la banqueta gironina i mestre de Carles Duran, tècnic de la Penya. El Bàsquet Girona necessita que la seva afició torni a ser decisiva, igual com ho va ser en l’últim partit a Fontajau contra el Saragossa. El pavelló estarà ple a vessar. El repte, però, no serà gens fàcil, tenint en compte que el Joventut hi arriba amb màxima confiança. Tot i rescindir per lesió Howard, el que havia de ser el seu quatre titular provinent del Villeurbanne d’Eurolliga, la resta ha fet un pas endavant i encadenen sis victòries consecutives en l’ACB i són líders en l’Eurocopa. Bona part de les mirades es focalitzaran en el joc interior, on Tomic i Marc Gasol, segon i tercer més valorats de l’ACB, tindran un duel que pot marcar el matx. Però els gironins, si volen tallar la ratxa verd-i-negra, necessitaran un pas endavant de peces clau.

Cal regularitat

El tècnic del Bàsquet Girona va destacar ahir que no es poden demanar resultats immediats, sinó “en funció dels jugadors que tenim en bona forma, no és el mateix que tenir diferents jugadors amb petites lesions i alguns de llargues lesions”. Per Aíto, per guanyar a la Penya s’haurà de ser regular: “Hem de jugar al cent per cent durant molts minuts; no ho podem fer els 40 minuts, però sí 35 o 36 en lloc de 25 o 26. Una de les claus és que ells ho fan de formar regular i tenen l’equilibri.” Un dels jugadors que viuran un partit especial és Pep Busquets. L’aler verd-i-negre va jugar un any cedit a Fontajau i ara és peça important a la Penya: “Va ser un any molt bonic per a mi, així que tinc moltes ganes de jugar. Crec que la millora ve perquè estem jugant bé els quaranta minuts. El Bàsquet Girona tenen una plantilla molt nova, no els estan acompanyant les victòries, i serà un partit de màxima intensitat.”

ELS VESTIDORS

Hem de jugar al cent per cent durant molts minuts; no ho podem fer els 40 minuts, però sí 35 en lloc de 25 o 26
El Girona és molt nou, no els acompanyen els triomfs, serà un matx de molta intensitat
Pep Busquets
aler del joventut i exgirona
Podem demanar resultats en funció dels jugadors que tenim en bona forma
Aíto García Reneses
TÈCNIC BÀSQUET GIRONA

Thomasson es decanta pel Promitheas grec

Un jugador que estava en el mercat i encaixava en el perfil que buscava el Bàsquet Girona, Joe Thomasson, ex Manresa, s’ha decidit finalment pels diners del Promitheas grec, com avançava Arnau Madrià. El jugador va rescindir el seu contracte amb el Zenit Sant Petersburg i tenia l’opció de trobar un equip on explotar o els diners d’algun club d’Eurocopa, com així ha fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)