Eurolliga

L’Spar Girona manté la velocitat de creuer contra el Landes (65-54)

Sisè triomf seguit de l’Spar Girona, que des que va perdre a la pista del Çukurova (64-50, 14 de desembre) manté la ratxa de resultats malgrat el seu irregular joc, manifestat en les ratxes anotadores de les seves peces i, això sí, unes creixents prestacions defensives que deixaven el Landes amb 6 punts a l’últim quart. 4.025 espectadors a la grada i la pluja solidària de peluixos, per a Càritas Diocesana de Girona, al descans.

Marianna Tolo a 4:33 per acabar el primer quart fa el seu desè punt (10-4) i amb el triple canvi local a 3:38 (10-6, Turcinovic trepitjant la línia 6,75 m) l’australiana era la única titular que es mantenia i feia el 12-6 sobre la botzina de possessió (6/8). Labuckiene a 2:11 entra per ella, quan Sykes de tir lliure fa el 13-8 (1/2). El primer triple groc és de Drammeh a 1:19 (16-9) i el de les visitants el de Roumy al límit del primer quart (18-14).

Julie Barennes havia d’aturar-ho a 8:13 per la mitja part, amb el 22-14 de Labuckiene sola sota el cèrcol en una transició sense balanç defensiu i entre l’efímer pas de Sykes pel lloc de base –s’asseu amb la segona falta a 6:46– i dues cistelles de Magarity (22-18) Bernat Canut també recorria a la pausa a 6:11. El Landes empatava a 24 mitjançant Chery i els primers punts de Gardner a 4:11 (27-24, 2+1 i 1x0 després de recuperació a camp propi) activaven l’atac gironí: 31-27 Tolo assistida per la nord-americana, que fa el 33-29 a passada de l’australiana. El problema ve del darrera, amb les blaves aprofitant els espais i Chery fent el 33-31 a 1:32 amb addicional d’una antiesportiva a Flores revisada i confirmada al vídeo al servei de la qual Roumy de triple frontal sobre la botzina fa el 33-35. Tolo empata a 35 amb el seu 12è punt i Gardner (9) des de 4,6 m a 2 segons deixa el 37-35 al descans.

Sykes començava el tercer quart de base i Chery guanyant-li l’esquena i Paget de 6,75 m posaven les blaves per sobre entre les tres accions de Gardner (39-35 i 43-40). Sykes a 3:39, ja amb Flores dirigint, anotava el 47-44. Sense una circulació fluïda, la mataronina des de 4,6 m (3/4 al tercer quart) mantenia l’intercanvi de punts (52-48), amb Labuckiene deixant el 54-48 amb el 2/2.

La pilota pesava més a l’últim quart i fins que no quedaven 7:55 no arribava la primera cistella: 56-49 Labuckiene, que com en el 22-14 tornava a establir la màxima amb addicional fallat (58-49) a 6:02 –6è punt seguit– després de l’entrada de Sykes per Flores a 7:03. Tolo de tir lliure a 5:02 supera la barrera psicològica (60-49) i Mann a 4:10 en transició fa la primera cistella visitant del quart, de tres (60-52). La resposta d’Etxarri amb l’atac encallat i sense poder trobar Tolo és bàlsam, amb Sykes fallant suspensions i el Landes incapaç d’anotar (63-52). El temps mort blau a 2:21 servia a Canut per canviar Flores per Sykes i, a 1:20, Tolo feia el 65-52 (22è punt) i Berta Ribas sortia a 33.2 abans del 65-54 de Magarity