Lliga femenina

El setè de cavalleria

La defensa i els punts de Rebekah Gardner i Brittney Sykes rescaten l’Spar Girona en la segona meitat a la pista de l’Estudiantes, que tot i el 34-25 va arribar a estar 12 punts avall (59-67)

Estudiantes 62 Spar Girona 72

MOVISTAR ESTUDIANTES:Erauncetamurgil (4), Fingall (8), Gretter (7), Mollenhauer (21), Billye Massey (13) –cinc inicial–; Méndez (6), Espín, Becky Massey i De Santiago (3). 15/38 de 2, 7/17 triples (5 Mollenhauer i 1 Billye Massey i De Santiago), 11/13 tirs lliures, 32 rebots (8 Gretter), 15 assistències (8 Gretter) i 61 de valoració (19 Gretter).SPAR GIRONA:Cornelius (5), Araújo (11), Sykes (15), Gardner (14), Labuckiene (8) –cinc inicial–; Drammeh (2), Flores (7), Murphy, Tolo, Parra (3) i Etxarri (7). 24/45 de 2, 4/19 triples (Cornelius, Flores, Parra i Etxarri), 12/15 tirs lliures, 34 rebots (8 Araújo), 14 assistències (5 Sykes) i 90 de valoració (22 Araújo).PARCIALS:16-17, 18-8 (34-25), 4-19 (38-44) i 24-28 (62-72)

La trompeta que va sonar al vestidor de l’Spar Girona al descans en l’Antonio Magariños va fer que el setè de cavalleria arribés a temps perquè l’Uni capgirés el partit i sumés la seva setena victòria seguida entre la competició europea i l’estatal. És el vuitè triomf seguit del conjunt gironí sobre les col·legiales des de la seva tornada a la Lliga Femenina, comptant la copa, malgrat que l’equip de Madrid arribés a tenir el conjunt groc contra les cordes en el segon quart, amb només tres cistelles en joc de les visitants: el 18-19 de Flores, el primer triple gironí (26-22 Parra) i el 30-24 de Labuckiene, titular ahir per defensar Fingall en un partit en què Tolo es quedava en blanc (0 punts amb un sol tir i -2).

La metamorfosi en la mitja part té en el rigor defensiu –amb l’australiana a l’inici– la seva gènesi. Després arriba el xou de Rebekah Gardner, que enllaça 10 punts seguits i en fa 12 en el parcial de 2-14. Brittney Sykes en suma 11 en l’últim quart, transformant en punts les pilotes recuperades a camp propi (16-9 pèrdues i 18 punts de l’Spar al contraatac, 6-5 i 4 a la mitja part). Només els triples de Mollenhauer (5/8) mantenien obert el marcador que tancava Sykes en l’últim instant (62-72). L’últim fitxatge gironí torna a rendir molt més lluny de Girona, on en dos partits du 16 punts i 21 de valoració de mitjana –5 i 9 en tres com a local.

“Hem sortit bé i a partir de les primeres rotacions s’ha capgirat la dinàmica”, posava de manifest Bernat Canut, que apostava per Labuckiene (0-2) i Cornelius (7-13) a l’inici, en què Gardner feia el 0-4 –els punts que falten a la dotzena del tercer quart– i destacava Araújo amb 6 (10-15). El temps mort de l’Estudiantes a 2:42 i dues accions de Billie Massey donaven el primer avantatge a les negres, que lligaven un 9-2 –16-15 a 50 segons, temps mort gironí–. Drammeh a passada d’Etxarri al tall tancava el primer quart 16-17 amb una sola falta assenyalada a l’Uni (4 l’Estudiantes i 18-15 al final).

La falta de punteria de les grogues, que fallaven els seus primers cinc intents des de 6,75 m, incentivava les locals a tancar-se més en defensa, fins i tot amb una 2-3. El 8-0 després d’un tir lliure fallat per Gretter a la falta que forçava a Gardner després de pèrdua, que a l’ofensiu de Fingall completava Erauncetamurgil (26-19), feia que Canut ho hagués d’aturar a 5:33 per al descans. Sortia Parra, el triple de la qual era replicat per Mollenhauer abans que Méndez de tir lliure establís la màxima diferència (34-25) amb 9/22 de 2 i 1/7 triples de les visitants.

La presència de Tolo a la pintura va donar consistència a la defensa gironina en l’inici de la segona meitat, en què en 3 minuts només Gardner i Araújo a passada de Sykes havien anotat. Després va venir la ratxa de l’MVP de la lliga el curs passat amb una falta molt lletja de Gretter que no és assenyalada com a antiesportiva (34-30, 1/2). L’argentina talla el 0-8 i Fingall de tir lliure el 0-6 abans que Flores anoti des de 6,75 m i assisteixi Labuckiene (38-44).

“Has d’anar al fang, en aquesta lliga”, recordava Canut després del partit. I quan hi era, l’Uni s’hi feia de valent en un últim quart complet des de la percepció col·lectiva del joc, amb punts de Sykes en suspensió (46-52) i sola després de recuperació (48-56 i 51-62). Etxarri de tres (51-59) havia neutralitzat el quart de Molenhauer, i Cornelius, també des de fora l’arc, situava la màxima de 12 (53-65).

LES DADES

En la segona part hem estat millor, amb bones defenses, i hem pogut jugar en transició i consolidar la victòria
Bernat Canut
1
cistella
en joc encaixa en el tercer quart (36-33) l’Uni, que en el segon només en feia 3: 18-19, 26-22 i 30-24.