Eurocopa

El Cadí la Seu es classifica pel vuitens per dos punts de marge tot i perdre contra el Benfica

Les urgellenques tenien 9 punts d’avantatge i han estat derrotades per 66-59, després de lluitar i patir fins al final

El Cadí la Seu s’ha classificat pels vuitens de final de l’Eurocopa per dos punts de marge després de perdre per 66-59 en el partit de tornada de la primera eliminatòria a la pista del Benfica. El conjunt urgellenc va guanyar a casa per nou punts de diferència (62-53) i en la tornada han hagut de lluitar i patins fins el darrer segons. Laia Raventós ha anotat 19 punts. El rival en els vuitens de final serà el Flammes Carolo francès que ha eliminat el Kibirkstis lituà amb dues victòries, en l’anada per 65-68 i en la tornada a Charleville-Mézères per 82-59 . El Cadí jugarà primer a casa (26 de gener) i després fora (1 de febrer).

Els conjunt portuguès ha iniciat el partit amb molta intensitat i ràpidament s’ha avançat en el marcador (10-5), i s’ha apropat a igualar el desavantatge de nou punts que tenia, al situar-se amb un 15-7, vuit punts per sobre. Les urgellenques han sabut reaccionar amb tres triples consecutius, i després han encadenat un parcial de 0-14 per situar-se per davant amb vuit punts de marge, 19-27. A partir d’aquí però l’encert en atac i en defensa del Cadí s’ha aturat completament. El Benfica ha tornat a manar en el partit i amb un espectacular parcial de 19-2 s’ha situat amb nou punts d’avantatge i ha anivellat l’eliminatòria al descans, 38-29.

Només iniciar el tercer quart el conjunt portuguès s’ha posat per davant en l’eliminatòria (41-29) en avançar-se de dotze punts i s’ha mantingut per davant. El Cadí la Seu ha intentat retallar la desavantatge, però no ho ha aconseguit i el Benfica ha aconseguit la màxima diferència de tretze punts (54-41), quatre per sobre en el global, al final del tercer quart.

El Cadí s’ha tornat a posar per davant en l’eliminatòria en l’inici dels darrers deu minuts, però novament el Benfica ha donat la volta al partit amb la seva màxima avantatge (60-46) de catorze punts. Les urgellenques han continuat lluitant i aprofitant molt be els tirs lliures en els darrers minuts s’han posat per davant en l’eliminatòria a 4.7 del final (66-59) amb dos tirs lliures de Laura Peña, i han aconseguit la classificació.