FIBA Champions

El Baxi Manresa reacciona amb virulència i venç el Bahcesehir (90-72)

El Baxi Manresa ha protagonitzat una reacció contundent a partir del segon quart i ha acabat derrotant el Bahcesehir turc per 90-72 amb molta solvència després d’un inici poc engrescador. El segon triomf li permet seguir viu en el top 16 de la Fiba Champions League i seguir somiant en la classificació per als quarts de final. Devin Robinson (18 punts, 9 rebots i 23 de valoració) ha estat el jugador més destacat del conjunt del Bages, mentre que el base Dani Pérez, clarivident, ha repartit 13 assistències. El partit ha tingut caire benèfic per donar suport a les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria.

El Baxi Manresa ha començat sense esma, ni en defensa ni en atac. L’equip turc, empès pel 3/3 en triples de Candan, s’ha distanciat de seguida (6-15). El temps mort de Pedro Martínez, molt descontent, l’entrada de Ferrari en la direcció, la millora defensiva i cinc punts seguits de Badio han normalitzat la situació (18-21). El Manresa s’ha posat per primer cop per davant (22-21) a l’inici del segon quart, completant un parcial de 16-6. El Bahcesehir ha fallat quatre triples seguits abusant del recurs exterior i el Manresa, amb més joc interior –8 punts de Robinson i 8 de Geben–, ha marxat de 7 punts (33-25), una reacció espectacular. A pesar de les bones accions de l’exPenya Conor Morgan (8 punts en els dos primers quarts), els del Bages han arribat al descans amb un +8, la màxima diferència (43-35) amb un 24-14 de parcial. Un triple de Vaulet, un altre de Harding i una cistella de dos ha situat el +19 (57-38), amb un parcial de 0-14. El tècnic turc, que ha trigat a reaccionar, ha demanat temps mort. El Bahcesehir estava literalment desballestat i ha acumulat un desavantatge de 24 punts. Un 0-7 l’ha rescabalat un mica, però dos triples seguits de Ferrari i una tècnica han restablert la renda al final del tercer quart (74-50). En el darrer període, una mica més igualat, l’equip turc no ha arribat mai a inquietar. Vaulet ha estat desqualificat a 2:05 del final quan els àrbitres han revisat una lluita en una pilota dividida. Els turcs, molt descontents amb l’arbitratge, han rebut quatre tècniques durant el partit. Amb tot plegat, el tram final ha estat molt discontinu i avorrit.