ACB

Truca’m quan arribis

El Girona continua sense trobar el ritme competitiu que va mostrar al gener i encaixa la tercera derrota seguida, la cinquena en sis partits

Els triples del conjunt local, l’últim a 2:22 (79-69), deixen sense possibilitats el conjunt gironí

Bilbao 84 Girona 77

SURNE BILBAO BASKET:Smith (8), Hakanson (12), Sulejmanovic (14), Rabaseda (1), Kyser (4) –cinc inicial–; Radicevic (2), Andersson (1), Reyes (11), Alonso (16), Rosa (3) i Tsalmpouris (10). 18/36 de 2, 11/29 triples (3 Reyes, 2 Smith, Hakanson, i Alonso i 1 Rosa i Tsalmpouris), 12/17 tirs lliures, 42 rebots (8 Sulejmanovic), 17 assistències (5 Hakanson i Radicevic) i 92 de valoració (20 Alonso).BÀSQUET GIRONA:Taylor (10), Colom (3), Miletic (7), Garino (8), Gasol (16) –cinc inicial–; Fjellerup (12), Vila (9), Figueras, Prkacin (4), Hill, Hanzlik i Sorolla (2). 21/51 de 2, 3/17 triples (Garino, Gasol i Fjellerup), 20/27 tirs lliures, 42 rebots (12 Taylor), 10 assistències (3 Taylor) i 73 de valoració (18 Taylor).PARCIALS:19-16, 23-21 (42-37), 19-18 (61-55) i 23-22 (84-77).

El Girona continua sense trobar la versió que al gener li permetia sumar quatre dels seus vuit triomfs a l’ACB de manera consecutiva –van ser 5 en 6 partits des de l’any passat amb la derrota al Nou Congost entremig contra el Baxi, que dissabte ve a Fontajau havent sortit del descens. El parèntesi per la copa i la segona finestra FIBA va tallar la progressió de l’equip d’Aíto, que sumava el seu últim triomf, el primer –i únic– sense Marc Gasol l’11 de febrer contra l’Obradoiro (93-76).

“L’agilitat en atac i en defensa, i el tir exterior” són les explicacions del tècnic del Girona, que ahir complia 1.100 partits a l’ACB, en la tercera derrota seguida del seu equip contra el rival a qui superava 84-59 el 14 de gener. El Bilbao, eliminat la setmana passada de la Champions i que encadenava quatre derrotes seguides entre les dues competicions, va manar gairebé sempre i, de fet, va arribar al desenllaç amb suficiència gràcies al seu encert en el triple, l’onzè i últim dels quals li donava la barrera psicològica a 2:22: 79-69, el tercer en cinc intents de Reyes, que va jugar 18:24. I això que els homes de negre només van anotar des de sota en el primer quart (19-16), en què Garino de cantó a cantó després de pilota recuperada donava el primer avantatge als blancs (6-8 a 6:03). Prkacin assistit per Marc esmaixava l’empat a 10 però el Bilbao anotava primer amb els homes alts esmaixant o d’ofensiu i, després, eren els petits (Radicevic i Smith, 16-12).

Els primers punts de Gasol són a l’inici del segon quart (19-20) i el president és l’autor de la cistella del partit, des de 6,25 m a l’últim instant (24-26). Hakanson de tres tornava a situar els locals per sobre (29-26) i el quart triple del conjunt basc (4/6) del segon quart servia per enfilar un parcial de 13-0 (37-26 Smith).

Garino feia el primer triple del Girona, al setè intent a 2:23 (37-31), i el segon era de Gasol (42-37) en el seu cinquè punt seguit abans del descans. Després, la tendència seguia sent blanca (2-12, 44-44) fins que Tsalmpouris amb el segon triple local del tercer quart i dos de seguits de Reyes (58-53 i 61-55) deixaven el Girona a remolc. La cinquena de Garino a 5:30 i el triple d’Alonso (75-66) davant la zona d’Aíto aplanaven el camí als locals tot i l’esforç de Taylor o els 10 punts de Fjellerup en l’últim quart (75-69 triple a 3:08).

Han estat millor, una mica més llestos i és el que hi ha. Massa cops ens perdíem i mirarem de millorar-ho