Lliga femenina

La copa sempre fa il·lusió

Bàsquet. L’Spar Girona surt avui de favorit contra el Gernika en els quarts de final a pesar de les absències per lesió i del dubte de Shay Murphy

És evident que l’Spar Girona no arriba a la copa de Saragossa en les millors condicions en una temporada surrealista marcada per les lesions –en els darrers entrenaments hi han participat les parelles de dues jugadores (Labuckiene i Tolo) per ajudar–, però de ben segur que la lluitarà de valent. El darrer contratemps és el dubte seriós de Shay Murphy, que diumenge es va trencar un dit de la mà esquerra i podria jugar amb una fèrula. Tot plegat limita la seva posició en la graella de sortida però també l’allibera de pressió. L’altre equip català en la copa és el debutant Barça CBS, que té avui un repte mastodòntic davant de l’Avenida, el vigent campió i l’aspirant més qualificat conjuntament amb el València i l’amfitrió, el Casademont Saragossa. L’Spar, si venç, es creuarà amb el vencedor de l’Avenida-Barça CBS.

“Arribem amb la plantilla tocada i, malgrat que quan tu fitxes per l’Uni ho fas per assumir la pressió, enfoquem la copa mirant el divendres. Sense mirar ni el dissabte ni el diumenge. Si seguim amb la mentalitat de diumenge passat contra el Guipúscoa i fem un bon partit contra el Gernika, llavors pensarem que podem tombar les que vinguin”, reflexiona el tècnic Bernat Canut, que mai abans “en 11 temporades a primera havia viscut res similar”.

Sigui com vulgui, l’equip gironí té molt a dir d’entrada avui contra el Gernika, conjunt que va derrotar a Maloste al gener i també a l’octubre a Fontajau en la primera volta, però que travessa un bon moment. “Els dos partits els vam resoldre bé però ara estem en una realitat diferent tots dos”, matisa l’entrenador, que desgrana les virtuts rivals: “Tenen un plantilla dura i equilibrada i a un únic partit segurament hi haurà alternatives tàctiques. És un equip liderat per una base sòlida i intel·ligent com és Ygueravide; punts exteriors de Williams en l’u contra u i de tres de Spreafico i Buch amb un contra un i un tir exterior important. I jugadores interiors batalladores. Si fem un bon partit passarem a semifinals i, si no el fem, patirem.”

Sense sorpreses inicials

Els dos primers partits de quarts d’ahir es van saldar amb el triomf previsible de l’amfitrió contra l’Araski (71-50) i la victòria del València contra l’Estudiantes (69-56). Del duel Saragossa-València de demà sortirà el primer finalista.

Estic convençut que si fem un bon partit passarem a semifinals i que, si no el fem, patirem. El Gernika és un equip dur i equilibrat
Els dos partits contra elles de la lliga els vam resoldre bé però ara mateix estem en una realitat diferent tots dos conjunts
Enfoquem la copa mirant el divendres. Sense mirar ni el dissabte ni el diumenge. Si seguim progressant ja ho farem
Mai en 11 anys en la màxima categoria havia viscut una situació similar pel que fa a les lesions
Bernat Canut
Tècnic de l’SPAR GIRONA
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)