ACB

El Manresa supera el Granada (86-77) i s’acosta a la permanència

Quart triomf seguit del Manresa a casa, per superar el Granada a la classificació . El Baxi ha tancat la seva anella al segon quart i, jugant a camp obert, enllaçava un 13-0 (51-33) que semblava encarrilar el marcador. Els visitants, per això, tornarien al partit a la segona meitat liderats per Bropleh, autor de 13 punts després del descans, amb els del Bages acusant l’esforç del partit amb el Tenerife. Devin Robinson amb 21 punts i 24 de valoració, el més destacat.

Luke Maye, ovacionat en el seu retorn al Nou Congost, mantenia les opcions del seu equip amb 11 punts al primer quart (27-23), en què Devin Robinson amb dues esmaixades seguides feia posar l’afició manresana dempeus perdonar la iniciativa als locals (16-15) després d’un primer intercanvi.

Harding a 8:08 pel descans obligava Pablo Pin a aturar el duel amb la màxima vermella (32-24). Robinson de dos a 3:43 i de tres a 2:55 lligava un 8-0 que enfilava la diferència (46-33) en un segon quart amb9 punts de l’escorta i 8 de l’interior. Diop de tres ampliava el marge (49-33).

Bropleh amb 6 punts (57-47) i la millora visitant al darrera canviaven la tònica a l’inici de la segona meitat, fins que Waczynski tallava un 0-6 i la diferència al final del tercer quart es mantenia estable (66-51).

Pedro Martínez havia d’aturar el partit a 7:35 amb 69-61 i bonus, per l’1-10 encaixat. Caicedo amb 4 punts i Bropleh de 6,75 m al segon intent feien que el tècnic local hagués de tornar a recórrer a la pausa a 5:40 amb 71-68. Robinson amb dues accions seguides (75-68, alley-oop amb Harding) rescatava els vermells i Badio a dos i mig des de 6,75 m feia pujar el 78-71. Harding en suspensió a 1:09 (80-72) lligava el triomf tot i el triple de Bropleh a 40 segons (81-77). L’antiesportiva de Maye a Badio a 37,9 acabava amb 85-77 (4/4 des de 4,6 m) .