Més bàsquet

Nino Buscató, Creu de Sant Jordi

D’entre la vintena de persones i entitats que han estat guardonades amb la Creu de Sant Jordi, una de les màximes distincions que atorga la Generalitat, n’hi ha una d’àmbit esportiu. És l’exjugador de bàsquet Nino Buscató, reconegut per la seva trajectòria. “És considerat un dels millors bases d’Europa de la seva generació. Va ser jugador de la UDR Pineda, el FC Barcelona i el Joventut de Badalona. Va disputar els Jocs Olímpics de Roma, Ciutat de Mèxic i Munic”, segons comunica el Govern.

Francesc Nino Buscató, de 83 anys, va jugar al Pineda fins que el va fitxar el Barça quan tenia 17 anys. Va jugar al conjunt blaugrana entre 1957 i 1960 i va estar després quatre anys al Montcada, abans d’encadenar una dècada al Joventut de Badalona (1964-1974). Considerat un dels millors bases europeus de la seva època, va guanyar dues lligues i dues copes i va ser 222 vegades internacional amb la selecció espanyola. Com a entrenador, va dirigir la Penya, el júnior del Barça i l’Hospitalet, abans d’una llarga etapa com a seleccionador català. El pavelló d’esports de Pineda de Mar porta el seu nom des del 1991.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)