Eurolliga

El Barça assalta el Zalgirio Arena (66-77) i segella l’accés a la final ‘four’ per 3-0

El Barça ha assaltat el Zalgirio Arena (66-77) i jugarà la final a quatre de l’Eurolliga per tercera temporada consecutiva després d’esbandir el Zalgiris per un 3-0 en una sèrie impecable que li confereix grans sensacions per tornar a la pista lituana a jugar-se el títol. La defensa ha estat la pedra angular sobre la qual l’equip de Saras Jasikevicius ha construït el triomf, amb moltes pèrdues en el primer quart, un esclat de cinc triples en el tercer –3 de Tobey i un magnífic 11/23 globals– i aguantant el resultat en el darrer en un inici en la darrera i efímera embranzida local. Posteriorment, l’equip de Saras ha rematat la feina amb solvència i sense patir en el tram final. Quatre jugadors del Barça han completat una anotació de dos dígits: Vesely (14 punts i 20 de valoració), Satoransky (14 i 5 assistències i 19 de valoració), Tobey (13) i Jokubaitis (11).

Amb Vesely centrant el joc ofensiu i fent anar de bòlit al l’exblaugrana Smits, el Barça, amb una gran defensa, ha dominat d’entrada el primer quart, aconseguint una diferència de 8 punts (3-11) amb un triple de Jokubaitis que ha obligat al tècnic local a demanar temps mort. Sanli ha establert la màxima diferència (3-13), però les set pèrdues han penalitzat l’equip català i han evitat una major renda (10-13). El Zalgiris ha fet un mal 4/19 en tirs de camp i el Barça un escàs 5/8, amb molts atacs malauradament inacabats.

L’equip lituà ha encistellat el seu primer triple –Lekavicius (15-15)– i s’ha posat per davant amb un 2+1 de Dimsa, el jugador més inspirat en aquesta fase dels locals (20-17). El Barça fallava com una escopeta de fira en atac i ha arribat a perdre de 5 (24-19). Vesely ha fallat el seu tir clàssic tres vegades seguides amb bona posició i només havien anotat Tobey (4) en posicions interiors i Kalinic amb dos tirs lliures. Fins que Abrines ha clavat un triple balsàmic (24-22) i Mirotic s’ha afegit a la festa amb un altre (24-25). Aire per a un Barça ennuegat en atac que seguia amb la granota de treball al darrera i que, encara bo, ha arribat a la mitja part amb tres punts de marge (26-29).

Dos triples seguits de Satoransky (del 30-31 el 30-37), una tècnica al tècnic local, molt emprenyat, i tres tirs lliures de Laprovittola, –els seus primers punts– per una falta quan llançava de tres, han catapultat al Barça (32-41). Un triple d’Abrines i tres de seguits de Tobey han fet emmudir el Zalgirio Arena (45-61), la màxima diferència favorable a un Barça desfermat que ha completat un tercer quart brillant. Llàstima d’un darrer triple de Lekavicius en el darrer segon aprofitant una pèrdua (48-61).

El Zalgiris s’ha posat a 5 punts amb un 7-0 (55-61) i Saras s’ha vist obligat a tallar el ritme. Laprovittola ha deixat la pista amb 4 faltes amb 55-63. Però quatre punts seguits de Vesely, que ha recuperat el seu tir, i un triple d’Abrines en un contraatac han ressituat al Barça i han enfonsat una mica més la moral dels locals (55-68). El triple molt llunyà de Mirotic i dues cistelles seguides de Jokubaitis han permès els blaugrana arribar als dos últims minuts amb un avantatge còmode (62-75) i segellar l’accés a la desitjada final four sense concessions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)