ACB

Superheroi Sorolla

Bàsquet. ACB. El de Tortosa, que fa dos anys jugava a la LEB Plata, va ser la sorpresa en la salvació a Saragossa en les pròrrogues quan Marc Gasol va ser eliminat

La constància i la perseverança té premi. I això és el què va tenir dissabte Jaume Sorolla (Tortosa, 18/2/1997), que podria segellar la seva continuïtat un any més perquè hi ha una opció per allargar un any més el seu contracte. Sorolla es va convertir a Saragossa en el seuperheroi quan a 39,8 segons per acabar els 40 minuts reglamentaris Marc Gasol va ser eliminat per cinc faltes personals. Sorolla no només va aconseguir una cistella a 0,5 segons clau (82-84) en un cop de dits en un rebot ofensiu, sinó que després en les dues pròrrogues va fer oblidar que a la pista no hi havia un campió de l’NBA i mundial.

Sorolla parla de què ha suposat jugar al costat del president: “Ser suplent de Marc Gasol la gent es pensa que és dur i és tot al contrari, és un luxe, pensa que fa un any i mig que estic al seu costat, entrenant-me cada dia, aprenent cada dia, rebent consells... quin millor entrenador puc tenir que ell? He tingut un privilegi únic.” El pivot reconeix ser molt feliç a Fontajau: “Tinc molt orgull tortosí i també molt orgull gironí, em sento molt identificat amb el que són les meves dues cases, Fontajau ha estat impressionant, nosaltres hem tingut dies millors i pitjors però la nostra afició no ha fallat mai.” Sorolla ha subratllat que la irregularitat de l’equip, a vegades, ha estat també per la inexperiència d’alguns de l’equip: “Sé que la gent espera molt del Girona i això és positiu, però s’ha de ser conscient que es va fer una plantilla amb veterans però amb molts joves com jo que no havíem jugat mai a l’ACB, agraeixo molt a Aíto l’oportunitat i la confiança que ens ha transmès a tots; l’Èric Vila i jo hem fet un camí similar però el Figueras, per exemple, ha demostrat haver fet un salt més a la seva carrera amb moments de gran qualitat”.

Dels Estats Units a Fontajau

El tortosí es va formar al planter del Barça però va decidir marxar a l’aventura nord-americana per jugar i estudiar a la Universitat, primer a Valparaiso i després a Cincinnati. El 2020 va tornar al Barça per jugar al filial a LEB Plata; després, salt al Bàsquet Girona a la LEB Or amb el qual va pujar a l’ACB pujant graons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)