ACB

La Penya no pot ni amb el Madrid ni amb l’arbitratge (90-73)

Els verd-i-negres s’han enfonsat al darrer quart amb un 15-2 en què els àrbitres han castigat els de Duran

La Penya haurà de fer valer el factor pista a Badalona si vol ser a la final. Els verd-i-negres tindran l’oportunitat dissabte (18.30h) i dilluns (21h) d’eliminar els blancs perquè avui el Madrid no ha fallat (90-73) tot i una Penya que ha competit a un gran nivell però no ha estat suficient. Tot i així torna amb una victòria del Wizink Center que era l’objectiu desitjat. Yabusele, amb 38 de valoració, i Tavares (25) han estat clau.

E,s blancs han començat igual que el primer partit (9-2) però la reacció de la Penya ha arribat de la mà d’un Parra increïble amb 8 punts amb dos triples (11-9). Però Yabusele s’ha fet l’amo i senyor arrasant els seus rivals Brodziansky i Ellenson amb 12 punts seguits (21-11). Birgander però ha tapat millor a Yabusele. Els verd-i-negres però han reaccionat tot i que Guy ha estat negat a la primera meitat amb -6 de valoració amb un 0/6 tirs només dos punts de tir lliure que ha fet a 3:43 minuts pel descans. Però al tram final Feliz s’ha tornat boig per fer una exhibició amb 13 punts amb cistelles espectaculars. Un triple del dominicà ha capgirat el resultat (33-34) i dos cistelles seves han donat la màxima (33-38) abans del triple de Yabusele (36-38). Al descans 36-40.

Al tercer quart els blancs han arrencat amb un 10-2 (46-42) i s’ha sumat a la festa Ellenson amb 8 punts seguits donant avantatge de (56-59). El Madrid s’ha situat en zona 2-3 i ha sorprès la Penya tot i que Vives ha tingut dos triples lliurats que no han entrat: parcial de 7-0 (63-59). Els verd-i-negres han quedat col·lapsats i els blancs han fet un parcial de 15-2 definitiu (71-61). L’arbitratge de Hierrezuelo, Benjamin Jiménez i Andrés Fernández ha estat escandalós, amb una antiesportiva de Tomic inexistent i una tècnica a Duran i a Tomic en el moment on la Penya estava més tocada.