Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

Tot esperant Okosun

La lentitud dels tràmits burocràtics fa que el pivot nigerià no arribi fins la setmana vinent

El Girona ja ha arribat a un principi d'acord amb ell, que serà el relleu de Lluís Martínez

Si fa una setmana era el principal candidat a ocupar la plaça vacant del joc interior del Girona, ara ja es pot afirmar amb rotunditat que Augustine Okosun acabarà sent l'escollit. El club i el seu representant han acostat tant les posicions que tenen perfilat un principi d'acord, i la idea és que es rubriqui una vegada el pivot nigerià (2m08 i 24 anys) arribi a Girona.

La seva arribada, però, no està resultant tan fàcil com a priori pot semblar. A Ricard Casas ja li agradaria tenir-lo a les seves ordres abans d'acabar aquesta setmana, però això està descartat, tot i la intensitat de les gestions que s'estan realitzant des del club gironí. I és que els jugadors Cotonou –i, per extensió, qualsevol ciutadà provinent de tots aquests països– han de fer molta burocràcia per poder entrar al país. Tots aquests tràmits fan impossible de calibrar amb exactitud la seva arribada. En tot cas, el Girona confia que, com a molt tard, ho faci a mitjan setmana vinent. Que almenys pugui fer alguna sessió amb el grup abans de l'inici de la LEB Or, el diumenge 3 d'octubre a Fontajau contra l'Obradoiro.

Nou i Higgs.

Fins ara, la qualitat dels entrenaments –ja sense Lluís Martínez, que va debutar diumenge amb el Copa Catalunya– no s'ha ressentit de l'absència d'un pivot. Bona part del mèrit el té Nate Higgs. El pivot nord-americà i passaport espanyol, de 39 anys, va arribar per reforçar el treball diari dimecres passat –va participar dissabte en la semifinal de la Lliga Catalana ACB contra el DKV Joventut– i, en principi, treballarà amb l'equip fins al cap de setmana. No és descartable que ho pugui allargar fins a l'arribada d'Okosun. Això, com és lògic, si no troba equip abans.

El nigerià completarà un joc interior, que també disposa de Darryl Middleton, Pep Ortega i Mateo Kedzo. Amb poca trajectòria professional –fa tot just sis anys que va començar a practicar el bàsquet–, Okosun destaca per les aptituds físiques com ara la velocitat en la transició ofensiva i la capacitat de salt, que li permet intimidar i agafar molts rebots. A més d'un any d'experiència a l'NCAA (Seton Hall), s'ha mogut per les lligues menors dels Estats Units, on resideix. El curs passat, va tenir un pas poc profitós per la D-League –1 punt i 1,4 rebots en 5 minuts de mitjana i 14 partits en els Austin Toros– i va acabar al Ventura County Jets (WCBL).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)