Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

PRETEMPORADA

Gran assaig general

El DKV Joventut supera l'Assignia Manresa en un amistós que fa créixer els dos equips

Carl English i Will McDonald, amb 22 punts cadascun, lideren el triomf dels verd-i-negres

Pepu Hernández
TÈCNIC DEL DKV JOVENTUT
«Estic satisfet perquè a mi no m'agraden jugadors robots i avui he vist accions d'inspiració personal i cada vegada amb els jugadors més posats dins l'equip»
«Hem aconseguit ja fer entrar als nous jugadors en la dinàmica, penso que hem fet un pas endavant»
Jaume Ponsarnau
TÈCNIC DE L'ASSIGNIA MANRESA
«En general estic satisfet, no per la derrota evidentment, sinó perquè hi ha hagut moltes situacions tàctiques on hem pogut fer moltes coses»

L'última prova abans de l'inici de la temporada del DKV Joventut va servir per recuperar sensacions perdudes en els últims enfrontaments contra el Girona, el Barça i el Menorca. El Manresa també ho va aprofitar com a assaig general, perquè tot i que dimecres encara tindrà un altre test a Tortosa contra el Regal Barça, el tècnic Jaume Ponsarnau va avançar que farà jugar tothom.

El partit va ser de màxima igualtat però gairebé sempre amb curts avantatges per la Penya. Pepu Hernández va fer diferents proves situant el seu equip durant els tres primers quarts amb diferents defenses zonals i també posant en pràctica defenses alternatives. Un altre cop el cinc titular van ser els cinc fitxatges i aquesta vegada van sortir més concentrats respecte del partit a Menorca, on en el primer quart havien encaixat 39 punts (39-21). Ahir, liderats per Carl English, van agafar ràpidament un màxim avantatge de 10 punts (27-17) amb tres triples seguits del canadenc. En el segon quart el Manresa va encomanar-se a Jordi Grimau, que va fer un recital de joc ofensiu aprofitant la bona rotació de pilota dels manresans davant la zona de la Penya. Grimau rebia en bones posicions i va acabar el primer temps amb 17 punts.

Els del Bages van anar escurçant la diferència fins a capgirar el resultat després d'un 2+1 d'Alzamora i un parcial de 4-15 (31-32). El partit va entrar en una fase d'igualtat i les diferències durant tot el segon temps van ser mínimes. En els darrers minuts, Gladir –acabava d'arribar de Vitòria, on va guanyar el concurs de triples– va demostrar el perquè es va endur el torneig. L'ucraïnès va anotar quatre triples seguits i a la festa s'hi va afegir Jelinek, que en va fer tres en un cara a cara espectacular des de la línia de 6,75. Amb 83-83 al marcador es va entrar en els últims tres minuts, on English i McDonald dins la zona van acabar de trencar el matx amb cistelles de qualitat. Al final, la valoració de tots dos equips va ser positiva perquè el fet que hi haguessin tantes situacions tàctiques va permetre que els dos equips poguessin fer coses noves.

Per part de la Penya va ser baixa Dimitri Flis i el seu lloc el va ocupar Albert Homs. En alguns moments el tècnic Pepu Hernández va fer jugar junts Franch, Homs, Jelinek, Pere Tomàs –de quatre– i Norel, cinc jugadors de casa amb una mitjana de només 20 anys. Ponsarnau va tornar a donar minuts a Cusworth, que va entrant en dinàmica tot i ser eliminat.

DKV JOVENTUT
93
ASSIGNIA MANRESA
88
DKV JOVENTUT:
Robinson (12), English (22), Hosley (6), Trias (2), McDonald (22) –cinc inicial–, Franch (4), Jelinek (9), Pere Tomàs (14), Homs i Norel (4).
ASSIGNIA MANRESA:
San Miguel (5), Montañez (8), Grimau (19), Alzamora (6), Majstorovic (9) –cinc inicial–, Àlex Hernández (2), Larry Lewis (11), Gladir (14), Cusworth (10), Orriola, Eriksson i Dani López (4).
PARCIALS:
27-19, 19-23 (46-42); 23-23 (69-65) i 24-23 (93-88).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)