ACB

ACB

Els espies de Pascual

Agustí Julbe i David García han sortit del bressol del bàsquet i són la mà dreta del tècnic del Barça Regal, juntament amb Zorzano, o estudien els rivals blaugrana

Els dos tècnics van ser entrenadors del Joventut i van arribar a can Barça per diferents circumstàncies

Per tothom és conegut que Badalona ha estat, és i serà una fàbrica de jugadors que hi ha escampats per tot Europa i per l'NBA. Però no només jugadors sinó entrenadors. Del bressol del bàsquet n'han sortit entrenadors de la talla de Pedro Martínez, Alfred Julbe, Trifon Poch, Sito Alonso, Salva Maldonado, Manel Comas... La llista és infinita. Però no només de primers entrenadors. També de tècnics ajudants. A la Penya hi ha Lluís Riera, format al planter, al Manresa hi ha Carles Marco i al Barça Regal hi ha també dos badalonins amb passat en el planter verd-i-negre: Agustí Julbe i David García: “És normal perquè a Badalona es respira bàsquet arreu”, diuen.

Julbe desvetlla que la seva vinculació al bàsquet li va arribar per “culpa” del seu germà Alfred: “Estava al Sant Josep, on vaig jugar i vaig començar a entrenar.” D'allà va passar pel Cornellà, on va coincidir i va començar la relació amb Xavi Pascual quan eren ajudants de Cuesta al vinculat del Barça a l' EBA. Després al planter del Barça, a la Penya, al Girona, a l'Olesa i al Blanes, abans de fer el salt. “A en Xavi li van dir que seria primer entrenador i va voler confiar amb gent que connectés bé per treballar, afinitat personal i mateixa filosofia de treball, i em va dir d'anar amb ell, li ho agrairé sempre”, manifesta Julbe. David García va tenir un altre camí: “Em van dir que no continuaria a la Penya i en Sito Alonso, que té bona relació amb en Xavi Pascual, em va recomanar; vaig fer entrevistes amb Creus i Pascual i després em van dir que comptaven amb mi”, ha manifestat García, que va haver de deixar la seva plaça a la Caixa Laietana.

Hores i més hores al Palau

Si un adjectiu defineixen els dos tècnics ajudant Xavi Pascual és que “és un treballador com n'hi ha pocs”. David García ens acosta una mica més a com és el tècnic de Barça Regal: “Escolta tothom, des del capità fins al responsable de material, fas propostes i ell s'ho pensa tot sempre, té l'habilitat de rebre una idea i ell sap trobar-li encara un pas més; no és un dels millors entrenadors d'Europa per casualitat, s'ho ha guanyat perquè treballa com ningú.” Una de les sorpreses és l'estudi detallat que fan dels rivals. Tenen la mateixa metodologia, sigui el rival que sigui: “No fem diferenciació, seguim la mateixa línia sigui quin sigui el rival, sempre estudiem l'atac i la defensa rivals”, comenta Julbe.

3
ajudants
té Pascual: Julbe, Zorzano i García
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)