FCBQ

Un rival de rang superior

Lliga catalana EBA. El Quart resisteix fins a la mitja part (31-28), però acaba sucumbint per la major densitat de recursos del Tarragona i pel desgast acumulat de la semifinal de dissabte

cbt74

quart53

El Quart Piscines Sant Feliu pot estar més que satisfet de la seva actuació en la Lliga catalana EBA, per bé que la final –i, més concretament, els últims vint minuts– no van ser lluïts. Mèrit, en gran part, del Tarragona, que va revalidar el títol amb brillantor. Era, de fet, el favorit per potencial i perquè jugava a casa –un bon ambient al Serrallo– i, aprofitant-se del seu fons d'armari, va minimitzar el joc ofensiu de l'equip dirigit per Marc Delemus després del pas per vestidors.

Estaven avisats

En el partit de la primera fase, el CBT va patir de valent per obtenir la victòria (75-79) i, en aquest sentit, estaven avisats del potencial del Quart, tot i ser debutant a la categoria.

Els dos equips van sortir amb molta intensitat, però la iniciativa en l'electrònic va ser local, gràcies al seu gran encert de 6m75. El 5/7 en triples –dos d'ells, al límit de possessió– abocaven l'equip a anar a remolc (21-12) i no recompensaven el seu treball defensiu. Poc a poc, però, donaria fruits. Limitant-li la possibilitat de córrer, el Tarragona no era tan ferotge, com ho va posar de manifest el Quart, contenint-li bé el joc a mitja pista. Així, i amb un bon equilibri entre el seu joc interior i exterior, va recuperar part del terreny perdut en el primer quart i, al pas pels vestidors, tant sols estava perdent 31-28.

Tot es va esquinçar a l'inici del tercer quart. El CBT va incrementar les línies d'intensitat defensiva, forçant mals tirs o pèrdues de pilota del rival. En aquest punt, els locals van destapar-se i van trobar el camí cap als contracops i les cistelles fàcils. El Quart, sense tanta rotació a la banqueta, pagava l'esforç fet el dia abans en la semifinal contra el Montgat i no oferia ni un senyal de resposta (55-40). Sense les cames fresques i poca creença en la remuntada, l'últim quart va ser sobrer, amb el partit resolt i la festa a les graderies del Serrallo.

Cal destacar que al final del partit Moisès Martorell va ser l'encarregat de recollir el trofeu de subcampió de Lliga catalana EBA. El pivot es recupera d'una malaltia i no podrà participar en cap partit fins com a mínim a finals d'aquest any.

CB TARRAGONA: David Fernández (9), Santiago (7), Galofré (7), Riu (6), Homs (6) –cinc–; Giménez (3), Claverias, Alaminos (6), Alba (6), Martínez, Torres (14) i Baiget (10). 20/44 de 2, 8/25 de 3 (2 Galofré, 2 Riu, Giménez, Fernández, Santiago i Baiget) i 10/11 tirs lliures. 36 rebots (6 Alba), 18 assistències (5 Riu) i 83 de valoració (16 Torres). QUART PISCINES SANT FELIU: Lozano (2), Edu Jiménez (14), Bataller (14), Herrera (2), Eric Jiménez (3) –cinc–; Puerta (3), Martí Serra (2), Martínez (4), Molina, Guillem Serra (2) i Vila (7). 16/36 de 2, 4/19 de 3 (4 Edu Jiménez) i 9/17 tirs lliures. 33 rebots (7 Bataller), 10 assistències (5 Bataller) i 52 de valoració (18 Bataller). PARCIALS: 21-12, 10-16 (31-28); 24-12 (55-40) i 19-13 (74-53).

Camós, dubte pel debut a EBA

El Quart s'estrenarà el diumenge a EBA, quarta competició del bàsquet estatal. Ho farà a casa contra el Sabadell Sant Nicolau (19.00 h), a qui va superar fa uns dies en la Lliga Catalana per 75-68. Per l'estrena, Marc Delemus té el dubte d'Edu Camós, que s'ha perdut els últims partits per culpa d'unes molèsties a l'esquena. Si bé la seva evolució és positiva, el tècnic no vol arriscar amb ell. Fins a última hora no se sabrà si juga.