FEB

Un guió conegut i que no acaba bé

EBA. Grup C. El Quart manava per 10 punts quan faltaven tres minuts i mig per al final i va tornar a perdre

PARDINYES71

QUART69

El Quart va perdre contra un altre debutant –amb jugadors de categoria, tot s'ha de dir–, el Pardinyes, però més important que la derrota va ser com ho van fer. Els de Marc Delemus manaven per 57-67 quan faltaven 3,5 minuts per al final i van acabar entregant el partit com ho havien fet en les dues derrotes anteriors: descomponent-se per la imminència del desenllaç i amb pressió d'un resultat poc folgat.

Llevat del primer quart –el Pardinyes va entrar millor en el partit, amb més intensitat– el Quart va marcar la pauta a base del treball defensiu. Tenia el partit ben encarrilat (31-38) però el Pardinyes, ben dirigit per Pau López, va revifar i amb un triple al límit es va acostar en el marcador (41-43). L'escenari es va repetir tornant del vestidor. Encistellant fàcilment, el Quart es va avantatjar (42-56 i possessió) però es va tornar a aturar en els 3 últims minuts i el Pardinyes va tornar a entrar en el partit (52-58). L'últim període va ser un despropòsit. Del 57-67 es va passar al 64-67. El Pardinyes va fer l'empat amb un triple en contraatac i, a més, en la pugna pel rebot van xiular falta a Lluís Martínez, la 5a. I 2 tirs lliures més (69-67). Quedava més d'un minut però era una patacada excessiva per a un equip que s'ha d'enfortir mentalment i que en aquest tram final no va fer res bé.

PARDINYES: Sevillano (16), Albert Vallverdú (2), López (22), Villacampa (10) i Ribes (5) –cinc–, Vidal, Ruiz (13), Literas, Gasqué, Cuéllar i Domingo (3). 13/30 de 2, 8/19 de 3 (4 López, 3 Ruiz i 1 Ribas), 21/29 tirs lliures, 36 rebots (9 Sevillano), 10 assistències (4 Ribas) i 69 de valoració (21 López). CB QUART PISCINES SANT FELIU: Edu Jiménez (4), Bataller (7), Herrera (6), Camós (8) i Martínez (14) –cinc–, Èric Jiménez (13), Puertas (2), M. Serra (7), G. Serra (4), Vila (4) i Martorell. 18/39 de 2, 6/24 de 3 (3 Eric Jiménez, 1 Bataller, Camós i Martínez), 15/24 tirs lliures), 28 rebots (5 Camós) i 42 de valoració (12 Camós). PARCIALS: 20-19, 41-43, 52-58, 71-69.

Els últims quarts, un problema

Perdre els partits en l'últim quart s'està convertint en un mal costum. Contra el Cornellà, havent dominat del 18 i fent-ho per 11 en l'últim període, va arribar una pròrroga i la derrota. Contra el Sant Nicolau, el resultat era favorable per 7 punts durant l'últim període, però els sabadellencs el van neutralitzar en entrar en l'últim minut i es van acabar imposant.