FEB

Sense equilibri no hi ha èxit

EBA. El Quart, molt minvat interiorment, es desespera per la falta d'encert des de l'arc i no en fa prou amb el cor per contrarestar la solvència del CBT

QUART66

CBT72

La ratxa del Quart es va esmicolar contra el millor rival de la lliga. Després de quatre victòries, els de Marc Delemus podien assaltar el lideratge però una cosa és vèncer el Santfeliuenc i el Collblanc i una altra de diferent és tombar un CBT a l'alça i avisat del que es podia trobar. I si la diferència interior és tan acusada –i més sense Herrera– s'ha de respondre des de l'arc. Però –tornem a incidir en la capacitat física– si la defensa del CBT crea un estrès com el que va viure el Quart en la segona meitat, ja no hi ha res a fer per molt que Bataller, Camós i els germans Jiménez ho intentin.

Sí, el Quart viu de la transició i del triple. El van parir així i aquesta temporada triomfarà o morirà així, hi ha poques alternatives. Però ahir, de transició, justeta –tan sols els millors moments del segon quart– i de triples, ni per saludar-los. Entre Èric i Edu, 2/11, però és que tot l'equip va acabar amb 2/16, la pitjor marca del curs tant pel que fa a convertits (el mínim eren 5) com d'intentats (eren 23). L'activitat defensiva visitant, personificada en l'implacable Dani Martínez sobre Edu Jiménez, en té bona part de culpa.

Marc Delemus va jugar molts minuts amb quatre petits i Lluís Martínez (27 minuts per al veterà de 39 anys). En el primer quart se li va escapar el rebot però amb Bataller i Camós en pista i amb algun rebot defensiu de qualitat els últims minuts es van dinamitzar (19-12). La incidència dels dos va ser manifesta al segon quart: 36-19 amb les transicions i contraatacs (rebot o recuperació) encadenant-se.

Massa bonic

Era veritat, però va durar poc. Primer un 0-7 final a base de tirs lliures (36-26, a la mitja part), ampliat a un 0-17 (36-36, 23') producte d'una activitat defensiva desconeguda fins al moment. Per al Quart, una apagada de sis minuts és excessiva. Es va aixecar, sí, sobretot amb una inexplicable tècnica i desqualificant Berni Álvarez, l'entrenador visitant (44-36) però aleshores va emergir el millor CBT des del perímetre. Havia anotat un triple i en va afegir tres en els últims tres minuts del quart (49-51). Dos van ser de Dani Martínez, una figura que s'engrandia. Al Quart, per contra, li anava pesant la falta de rotació i, a més del desgast físic per aturar Homs, Riu i Torres a prop de bàsquet, cada triple que rebia –i van ser quatre més– era una sagnia moral.

QUART PISCINES SANT FELIU: Èric Jiménez (11), Puertas (2), Edu Jiménez (10), Lozano i Vila (2); Bataller (21), Camós (15), M. Serra, Martínez (6), G. Serra i Martorell. 21/42 de 2, 2/16 de 3 (Èric J. i Edu J.), 18/23 tirs lliures, 31 rebots (8 Martínez), 8 assistències (4 Vila) i 63 de valoració (28 Bataller). CB TARRAGONA: Fernández (4)m Martínez (23), Torres (5), Baiget (2) i Homs (10); Jiménez (5), Santiago (5), Galofré (8), Alaminos, Alba (2) i Riu (8). 18/41 de 2, 8/23 de 3 (5 Martínez, 2 Galofré i 1 Jiménez), 12/20 tirs lliures, 40 rebots (7 Homs), 7 assistències (3 Alaminos) i 71 de valoració (21 Martínez). PARCIALS: 19-12, 17-14 (36-26), 13-25 (49-51), 17-21 (66-72).

LA DADA

2/16
triples
(12%) és la pitjor estadística del Quart aquesta temporada des de l'arc. L'anterior era el 5/26 (19%) de la jornada inicial, contra el Sant Nicolau

El CBT acaba líder la primera volta

El triomf d'ahir a Quart situa l'equip de Berni Álvarez líder al final de la primera volta de l'EBA. Això sí, pel basket average, ja que amb el mateix 7-3 que el CBT hi ha l'Hospitalet i dijous vinent s'hi afegirà el guanyador del Collblanc-Sant Nicolau , que no millorarà el +118 del CBT. Qui perdi s'afegirà al grup d'equips amb 6-4 que ara encapçalen el Quart i el Santfeliuenc. Sis equips separats d'una victòria.