FEB

Una història coneguda

EBA. El Quart acusa la falta de presència interior i amb les eliminacions d'Edu Jiménez i Lluís Martínez perd la capacitat de lluitar per la victòria

ST. NICOLAU78

QUART68

Si fa no fa, el guió de la derrota del Quart ahir a la pista del Sant Nicolau va ser el de sis dies enrere contra el CBT. Quan la superioritat interior del rival és tan acusada –Kody és imparable però al seu costat sempre hi havia un home de molt més de dos metres, fos Espunya o Clotet– i no hi ha rebot ni transició, hi ha poques possibilitats d'èxit.

Ahir els arguments van ser consistents mentre Lluís Martínez va estar a la pista tant en el primer quart –quan va cometre la segona falta el Sant Nicolau ho va agrair– com en el tercer, abans que fes la tercera (39-48). Però tant ell com Edu Jiménez van ser eliminats –quina casualitat– de la mateixa manera: amb una tècnica per protestar la quarta falta. Cal afegir-ne una d'anterior i dues antiesportives per tenir l'aportació arbitral al còctel.

Dos mons

Tots dos equips van jugar les seves cartes: el Sant Nicolau, la del joc interior, amb bàsquets fàcils de l'enorme Kody. El Quart, la de córrer per igualar el partit. Però el requisit previ innegociable de la transició és el rebot defensiu, i ahir l'anella del Quart va escopir 42 vegades la pilota, de les quals 19 van anar a parar a mans dels locals. Entre Kody, Espunya i Clotet, van atrapar 29 rebots, gairebé com tot el Quart (31).

En els minuts sense Lluís Martínez, la defensa del Quart havia d'anar sempre a l'ajuda, o al 2 contra 1. Sense cap jugador gran, era o això o bàsquet fàcil dels pivots locals. En el segon quart van arribar els millors moments en velocitat (24-31) i amb bons minuts d'Herrera (10 punts a la mitja part), però el Sant Nicolau també ho va igualar a través de la transició.

Tornant del vestidor, la tercera falta de Lluís Martínez va trastocar mentalment l'equip, que a partir del 39-48 va anar perdent els papers, amb males decisions (59-56). En el tram final, ja sense els dos jugadors eliminats, Èric Jiménez i Camós van estirar l'equip, però sense encert. Amb tot, quan faltaven dos minuts per al final hi havia vida (70-66) però el Sant Nicolau va assegurar des del tir lliure.

SANT NICOLAU: Balta, Costa (11), Clotet (11), Pardina (4) i Kody (17); Espunya (10), Torres (5), Angelats (2), Moix, Tapio (18) i López. 23/46 de 2, 5/24 de 3 (3 Tapio i 1 Costa i Torres), 17/25 tirs lliures, 48 rebots (16 Kody), 7 assistències (2 Costa, Espunya i Kody) i 77 de valoració (29 Kody). QUART PISCINES SANT FELIU: Edu Jiménez (6), Camós (6), M. Serra (4), Martínez (7) i Vila (4); Èric Jiménez (9), Puertas (4), Bataller (16), Herrera (12) i Martorell. 18/47 de 2, 8/20 de 3 (4 Bataller, 2 Edu Jiménez i 1 Èric Jiménez i Martínez), 8/13 tirs lliures, 31 rebots (6 Bataller), 13 assistències (3 Edu Jiménez, Camós i Vila) i 61 de valoració (15 Bataller). PARCIALS: 21-18, 18-23 (39-41), 20-15 (59-56), 19-12 (78-68).

L'Hospitalet, l'últim peix gros

Diumenge vinent el Quart rematarà un mes frenètic en què s'haurà enfrontat amb quatre dels cinc primers classificats del grup (amb el cinquè no pot, perquè és l'equip gironí). Aquesta fase tan dura va començar amb la victòria a la pista del Santfeliuenc (cinquè, amb 6-5) i va continuar amb les derrotes contra el CBT (primer, 8-3) i la d'ahir.