FEB

De forma agònica

EBA. Un bàsquet en l'últim segon d'Edu Jiménez dóna el triomf al Quart en un duel en què sempre va a remolc

HOSPITALET68

QUART69

Al Quart, li feia falta la victòria per no alimentar una ratxa negativa –havia perdut els dos últims partits–, just abans de la jornada de descans de la setmana que ve. De fet, va guanyar com podia haver perdut perquè el final de partit va ser més que mai un cara o creu.

A 36 segons del final, els locals ho tenien molt encarat (67-64 i pilota), però a l'equip li va faltar determinació. Una falta en atac, i una pilota perduda, acompanyada d'una altra falta a 4 segons del final, van girar la truita, gràcies a quatre tirs lliures (67-68). Quedava temps per a una jugada i Marc Delemus la va preparar per a Edu Jiménez, que, sortint de doble bloqueig, va rebre, va fer un parell de bots i va llençar. La pilota va entrar mentre sonava la botzina.

Que l'epíleg fos positiu no pot amagar el mal partit del Quart, sempre a remolc d'un Hospitalet que va demostrar per què és el que rep menys punts de la categoria. Va anul·lar el joc ofensiu local, que va viure d'individualitats. Primer, de Jimix –14 punts amb 4/7 triples en 16 minuts a la primera meitat– i després d'Eric Jiménez, que va anotar 10 punts seguits en el tercer quart, quan els visitants van disparar-se (31-45, 25').

La reacció va arribar en l'últim quart, gràcies a la feina en defensa de Pau Vila i els punts de Martínez, de fora o també forçant accions al pal baix. Precisament, un triple del pivot va situar per primer cop al davant el Quart (62-60, a 2:40 del final) i va abocar el duel a un final absolutament boig.

QUART PISCINES SANT FELIU: Puertas, Edu Jiménez (18), Bataller (4), Herrera (6), Camós (4) –cinc–; Eric Jiménez (13), Martí Serra (5), Lluís Martínez (16), Lozano, Guillem Serra i Vila (3). 20/43 de 2, 8/24 de 3 (4 Edu Jiménez, 3 Lluís Martínez i Martí Serra) i 5/10 tirs lliures. 34 rebots (6 Lluís Martínez), 15 assistències (5 Vila) i 72 de valoració (17 Edu Jiménez). L'HOSPITALET: Gómez (6), Saltó (7), Pérez (17), Reina (19), San Epifanio (6) –cinc–; Solé (11), Gamarra (2) i Guia. 20/48 de 2, 6/17 de 3 (3 Solé, Saltó, Pérez i Reina) i 10/15 tirs lliures. 34 rebots (10 Pérez), 7 assistències (5 Saltó) i 62 de valoració (26 Pérez). PARCIALS: 14-22, 13-15 (27-37); 18-18 (45-55) i 24-13 (69-68).