FEB

Ofeguen el cuer

EBA. El Quart es desfà del Montgat quan puja les seves prestacions defensives i ja té assegurada la permanència

MONTGAT64

QUART80

Tot i que del resultat es pugui interpretar el contrari, el Quart es va haver d'aplicar a fons per trencar la resistència del cuer, amb qui hi ha una gran rivalitat des que el va derrotar en la final de la copa Catalunya el curs passat. La tensió que hi va haver es visualitza en les 50 faltes xiulades i els 61 tirs lliures intentats entre els dos equips.

D'entrada, l'equip local va agafar el timó del partit i el seu dinamisme ofensiu –en especial, de Lluís Martínez i Edu Camós– va donar-li un avantatge important a l'inici del segon parcial (32-23). La reacció del Montgat va arribar a còpia de defensa. Va pujar línies i això, unit a la baixada de prestacions locals, va propiciar que a l'equador, tornés la igualtat (40-40).

El pas pels vestidors va servir per regenerar idees i, a l'inici del tercer parcial, el Quart va tornar a tibar la corda. Ho va fer a partir d'una activitat al darrere i un control absolut del rebot defensiu. Això li va permetre jugar amb ritme, com li agrada –en el 5x5 pateix molt, sobretot quan li pressionen la línia exterior per la poca alçada dels interiors–, i va situar-se amb un coixí que rondava els 10 punts, gràcies sobretot a Eric Jiménez. I, ja en l'últim quart, l'equip no va afluixar –cal ressaltar el paper de Puertas en la defensa sobre Cuesta, que havia fet molt mal– i a mitjan parcial ja ho tenia tot a favor (73-54, 35'). El cuer va perdre 27 pilotes, 21 de les quals van ser recuperacions del Quart, una dada simptomàtica. Amb el resultat, els de Marc Delemus ja han segellat la salvació matemàtica.

QUART PISCINES SANT FELIU: Eric Jiménez (15), Puertas (12), Herrera (6), Camós (8), Vila (6) –cinc–; Edu Jiménez (9), Bataller (8), Martí Serra (8), Martínez (8), Lozano, Guillem Serra i Martorell. 21/39 de 2, 7/27 de 3 (3 Eric Jiménez, 2 Edu Jiménez i 2 Martí Serra) i 17/24 tirs lliures. 38 rebots (6 Puertas i Vila), 13 assistències (5 Vila) i 85 de valoració (15 Puertas i Bataller). MONTGAT: Monterde, Morales (6), Rodríguez (6), Ivanovic, Cairó (15) –cinc–; Bassas (9), Nogales (4), Muñoz (4), Cuesta (11) i Almuni (7). 11/29 de 2, 6/19 de 3 (2 Cairó, 2 Cuesta, Bassas i Rodríguez) i 24/37 tirs lliures. 21 rebots (7 Morales), 6 assistències i 35 de valoració (11 Cuesta). PARCIALS: 25-18, 15-22 (40-40); 19-10 (59-50) i 21-14 (80-64).