ACB

‘Play' Palau Blaugrana

‘Play-off' final Lliga Endesa. El Barça necessita la seva afició tot i que aquest curs a l'ACB el Palau no s'ha omplert mai. El Madrid multiplica per dos i mig la seva xifra mitjana de públic

Si alguna cosa té clara tothom, tant entre la plantilla del Barça com entre els seus aficionats, és que el títol de lliga passa indiscutiblement per guanyar els dos partits al Palau Blaugrana. Un cinquè i definitiu partit a Madrid, com es va veure en el segon assalt, difícilment es guanyarà, per molts factors que condicionen, sobretot en l'arbitratge. Però si alguna cosa s'ha guanyat el conjunt de Xavi Pascual és el dret a decidir el títol a casa, davant els seus aficionats, i és per això que no es pot desaprofitar una oportunitat única com aquesta. És per això que els blaugrana necessiten més que mai la seva gent, com així ho ha dit el mateix tècnic blaugrana: “Necessitem la nostra gent i no els podem fallar. Ells sempre estan donant-nos suport, ells no fallen mai.” La realitat, però, és que, tot i que el tècnic diu que no fallen mai, a vegades sí que fallen. Els que hi van són fidels, sobretot les diferents penyes que hi ha, però aquest curs les dades diuen que en cap partit de tota la temporada a la Lliga Endesa el Palau Blaugrana ha estat ple.

Tothom sap que en una final, i contra el Madrid, la gent no fallarà, i menys a una hora com la de demà (19.15 h) en dia festiu. El cert, però, és que el curs passat es va donar la mateixa situació i en la final contra el Madrid en el tercer partit hi va haver 7.562 espectadors, però en el quart la xifra va baixar fins als 7.219. Aquesta vegada el Palau Blaugrana ha de ser més que mai el de les grans ocasions. Una olla a pressió que porti l'equip al títol.

Més de sis mil, tres cops

Aquesta temporada s'han disputat al Palau Blaugrana 20 partits de la Lliga Endesa (17 de la lliga regular i 3 de play-off). En només tres partits s'han superat els sis mil espectadors: contra el Madrid (7.002), contra el València en el tercer partit de play-off (6.048) i contra el Fiatc Joventut (6.003). Dels 20 partits, en 11 la xifra de públic ha estat entre 4.000 i 5.000, en 4 partits entre 3.000 i 4.000 (Valladolid, Bilbao, Obradoiro i Cajasol) i en 2, entre 5.000 i 6.000 espectadors. El Palau Blaugrana ha acollit en els 17 partits de la lliga regular 77.869 espectadors, una mitjana de 4.508. En els tres partits de play-off, contra el Laboral Kutxa i els dos del València, hi han anat 15.228 espectadors, una mitjana de 5.076. La xifra, doncs, és clara: 4.654 espectadors de mitjana en els 20 partits d'aquest curs. El Barça necessita el suport massiu dels seus seguidors perquè en una final contra el Madrid l'ambient pot marcar el desenllaç de l'eliminatòria. A Madrid, només com a dada, 11.342 espectadors en el primer partit i 11.871 en el segon.

LA DADA

4.654
espectadors
són els que ha tingut de mitjana aquest curs al Palau Blaugrana en partits de lliga regular (4.580) i de ‘play-off' (5.076)

Rudy estarà a punt

L'escorta, esplèndid fins ara en la final (16,5 punts, 6 rebots i 5,5 assistències en gairebé 29 minuts de mitjana), va acabar el segon partit amb molèsties en el turmell dret. S'ho va fer en el tercer quart, quan estava oferint uns minuts espectaculars en atac. Tot i tornar al partit en l'últim parcial, se'l notava incòmode i amb clares mostres de dolor. En tot cas, Rudy ja li va treure transcendència després del partit i està assegurada la seva presència demà al Palau Blaugrana.

Pablo Laso, operat

El tècnic del Madrid va ser intervingut ahir al matí a l'Hospital Sanitas La Moraleja del tendó d'Aquil·les, que es va trencar dijous passat, durant el primer partit de la final. Des de llavors camina amb crosses i dissabte, en el segon, va haver de dirigir l'equip sense poder-se aixecar de la banqueta. La intenció del preparador és viatjar demà dimarts amb la resta de l'equip a Barcelona per poder dirigir el tercer partit de la final, però tot dependrà de la seva evolució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)