Espanyol

En el pitjor moment

Óscar Duarte té un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre i estarà de set a vuit mesos sense jugar

Les proves mèdiques confirmen les males sensacions del jugador en el vol de tornada

Una lesió sempre és inoportuna. I si és llarga, encara més. Óscar Duarte s'havia fet un lloc a l'onze titular de l'Espanyol després de mesos a la suplència, però al llindar del xiulet final a Ipurua va fer un mal gest tot sol i va caure a terra agafant-se el genoll esquerre. La zona no presentava inestabilitat, així que Quique Sánchez Flores va mostrar-se optimista després del partit, quan es pensaven que tenia un esquinç, però amb el pas de les hores les sensacions van anar empitjorant i el central va anar directe a l'hospital quan l'avió va aterrar al vespre. Les proves van tenir un diagnòstic molt negatiu: de set a vuit mesos de baixa per un trencament del lligament encreuat anterior.

L'Espanyol va fer un primer diagnòstic, que era una entorsi del genoll esquerre. Un esquinç. Óscar Duarte va abandonar Ipurua amb crosses, suant de valent i amb un dolor que no hi havia manera que marxés. A mesura que passaven els minuts la preocupació anava a més. Un cop a l'avió el jugador explicava que havia notat com el genoll li marxava cap endins. “Se m'ha adormit la zona, m'ho notava com bloquejat”, relatava amb un punt de por. Els companys i els aficionats li donaven ànims i desitjaven que no fos res, però el central no ho veia clar. A més, la petició de seure a les files d'emergència per estirar la cama topava amb la normativa. Prohibit a la sortida i a l'aterratge, si bé en la segona part les hostesses van fer els ulls grossos.

Absència a la selecció

La visita nocturna a la clínica i les proves mèdiques van confirmar que les males sensacions d'Óscar Duarte tenien una base sòlida. El seu calendari es va capgirar del tot. Si avui havia de volar cap a Costa Rica per disputar dos partits a domicili, contra el Mèxic de Diego Reyes el dia 25 per després anar a Hondures el 28, ara s'haurà de quedar amb la família, passarà per la sala d'operacions i iniciarà un llarg procés de recuperació que inclourà tot l'estiu per perdre's el mínim de la pròxima temporada. El central maleïa que la lesió hagi arribat quan tornava a ser titular. El costa-riqueny havia encadenat sis enfrontaments de titular. En tota la temporada han estat 13, així que malgrat que li havia costat, ara s'havia guanyat la confiança de Quique Sánchez Flores. L'exjugador del Bruges, que va arribar a l'Espanyol en el mercat d'hivern de la passada temporada, va iniciar la lliga formant part de l'onze, però un cop Diego Reyes va agafar el to físic adient després d'incorporar-se a última hora amb el campionat ja iniciat, va desaparèixer dels plans de l'entrenador. El 0-2 del Celta va ser la seva sentència a finals de setembre i el tècnic no va tornar a posar-lo d'entrada fins al gener. I en el pitjor partit de la temporada amb Mestalla d'escenari. Però el treball va dur-lo a superar-ho tot i tornar a l'onze. Ara li toca afrontar vuit mesos de baixa. Un nou repte.

Déu sap per què passen les coses. Ara em toca estar uns mesos sense poder gaudir del que més m'agrada
Óscar Duarte
central de l'espanyol
Mae, molta força. Aviat tornaràs a estar disfrutant del que més t'agrada @oduarte04r
Víctor Sánchez
migcampista de l'espanyol
Tornaràs més fort, germà. Ànims i paciència i amb fe tot sortirà bé @ODuarte04
Felipe Caicedo
davanter de l'espanyol
Tornaràs molt més fort i estarem amb tu per ajudar-te! Molta força i ànims, germà @ODuarte04r
Gerard Moreno
davanter de l'espanyol

La reaparició de Víctor Sánchez és l'altra cara de la moneda

En el capítol de lesionats Óscar Duarte va ser la creu sense cap mena de dubte. El contrapunt o la cara de la moneda va ser Víctor Sánchez. El polivalent jugador de Rubí va saltar a la gespa d'Ipurua en la segona meitat i va disputar els primers minuts després de veure's apartat dels terrenys de joc des del 6 de gener per una lesió al soli de la cama dreta. Els problemes musculars ja havien començat unes setmanes abans, i el van obligar a perdre's també el derbi del Camp Nou. Quique Sánchez Flores recupera un futbolista que pot jugar al mig del camp o al lateral dret, on ha estat bona part de la temporada. “Lògicament en l'aspecte personal tornar a jugar un partit és una notícia molt bona i espero poder ajudar l'equip en el que queda. Ens queden deu partits, m'hauria agradat no perdre-me'n tants, però hi ha temporades millors i pitjors amb les lesions i aquesta ha anat així. Està sent una temporada complicada individualment, però bona per al grup. Sobretot estic molt content que l'entrenador m'hagi tornat a donar l'oportunitat de tenir minuts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)