Espanyol

Comiat entre balanços

L'equip blanc-i-blau vol tancar la lliga amb una bona imatge avui contra el Granada, que és cuer i encadena set derrotes

Quique Sánchez Flores dona bona nota a la temporada i confia a seguir creixent en la vinent

Últim partit de lliga i res en joc. Només mirar d'acabar amb una bona imatge i, si els resultats acompanyen, escalar una o dues posicions, amb la recompensa econòmica que això comporta. Per tot plegat, ahir els entrenadors es van dedicar a fer balanç de passat, present i futur més que no pas a parlar de l'enfrontament, en què l'Espanyol visita un Granada en una crisi més que profunda i que ha fet una de les pitjors segones voltes de la història de la competició.

Quique Sánchez Flores no variarà gaire l'onze. El comiat no és un dia per fer experiments ni donar entrada als menys habituals. Javi Fuego s'ho perdrà per un procés gripal, però la resta podrà ser l'onze que acostuma a emprar. Al davant, un Granada que acumula xifres que fan feredat. No se sap si són pitjor les set derrotes seguides o el punt que ha sumat dels últims 36. El recurs desesperat del canvi d'entrenador, amb l'entrada de Tony Adams, ha derivat en sis ensopegades amb 2 gols a favor i 15 en contra.

Per tot plegat, l'Espanyol confia a trencar una mala ratxa de falta de victòries fora de casa en l'última jornada que ve de l'any 1973. I, de passada, va dur els entrenadors a, sobretot, passar revista a l'exercici que avui es tanca, sense que la possibilitat de millorar la classificació tingui gaire transcendència. “La normalitat amb què s'ha crescut és el més destacat. És fàcil dir que millorarem i ens posarem en el top 10 de la millor lliga junt amb la Premier, però és difícil fer-ho. I no canvia res la posició final. Si podem donar al club la repercussió econòmica de quedar dos llocs més amunt, millor, però com a grup no ens diu res acabar més amunt o més avall.”

Un equip més físic

El projecte de Quique Sánchez Flores tindrà continuïtat amb una segona temporada. L'entrenador de l'Espanyol ja treballa amb l'obligació d'adaptar-se a l'augment de l'exigència. Assolit l'objectiu del top 10 en el primer any, en el pròxim cal pujar com a mínim dues posicions, rendint des del primer dia per estar en la pugna per Europa. “Amb els fitxatges buscarem dues coses. Un salt per pensar que competirem amb més maduresa i fiabilitat. S'ha aconseguit aquest any i el més normal és que tornem a millorar. Una cosa és això i l'altra si ens arribarà per posar-nos en el grup de l'Athletic i el Vila-real, que arrenquen pensant en la Champions. Això no ho sabem. El pas cal fer-lo tant sí com no, i després veurem si ens dona per estar en aquest grup o acostar-nos-hi, que també seria progressar. El pas a fer és ser millors.”

Així, la planificació esportiva inclou fitxatges que permetin fer aquest salt de qualitat. Ja n'hi ha un de signat, Sergio García, i altres d'encarrilats, tot i que l'activitat se centra a lligar la continuïtat de Diego López i Diego Reyes. Quin perfil es busca a partir d'aquí? Quique Sánchez Flores ho té clar: “En un fitxatge no pots deixar de banda el físic. Com que ara disposes de les dades físiques, cal aprofitar-ho. Que la qualitat no només vingui dels peus, sinó també del cos. Volem millorar el físic, perquè, contra els grans, per exemple, ens en va faltar.” El partit del Granada va quedar en segon pla. Un tràmit a superar bé per tancar la lliga amb un somriure.

ELS ENTRENADORS

La normalitat amb què s'ha crescut és el més destacat. S'han posat les bases, i el que hem fet és sembrar el que vindrà més endavant
Si aconseguim la plantilla que somiem podrem créixer. La temporada següent cal créixer, i no serà fàcil
Quique Sánchez Flores
Els darrers anys el club s'ha gestionat malament. No era un club, sinó una agència de representació de jugadors
Tony Adams

Posar el club al nivell històric que mereix

Quique Sánchez Flores va seguir amb atenció al llarg de la setmana el record que els diversos mitjans de comunicació van dedicar als deus anys de la final de la copa de la UEFA perduda a Glasgow en la tanda de penals contra el Sevilla. El tècnic blanc-i-blau va celebrar que es ressaltés la lluita de l'equip d'Ernesto Valverde i la gran resposta de l'afició blanc-i-blava, que es posés èmfasi en l'orgull i va aprofitar per recordar que el club té 116 anys d'història, en la qual hi ha títols i finals. Que l'ambient pessimista que s'hi acostumava a respirar sovint no tenia raó de ser. “Es commemorava un moment molt important i ens refresca la memòria que aquest club té aquest nivell d'història i grandesa, disputant finals europees. És un club que sempre he cregut molt guanyador i crec que el projecte va cap a tornar a la normalitat amb el canvi que estem fent tots. No és casualitat que els rivals sempre ens reconeguin que han trobat duresa en nosaltres, que els ha costat. Això mostra el creixement del grup.” Està en mans del cos tècnic i Chen Yansheng.

Vacances immediates

L'Espanyol es va passar diverses setmanes estudiant l'opció de fer una gira al final de la lliga, tal com s'havia fet en temporades anteriors. El club blanc-i-blau no va trobar cap opció atractiva i el pla inicial del cos tècnic d'allargar uns dies els entrenaments també ha quedat en no res, perquè al final ha optat per donar descans immediat a la plantilla. Alguns jugadors ja ho van recollir tot ahir i d'altres passaran diumenge a agafar el que els quedi. “Tindran vacances de seguida. No veig sentit a retenir-los. La temporada vinent hi ha mundial, i si aquest estiu poden tenir una setmana més em sembla bé. Necessitem que vinguin amb les piles ben carregades.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)