Espanyol

Rendits a l’olfacte i l’estat de gràcia de Gerard Moreno

Rivals. Els defenses de la Real Sociedad van sortir meravellats amb el joc del davanter de Santa Perpètua de Mogoda, que acumula 12 gols i té deu partits per superar el seu sostre de 13

El veterà porter Moyà va endevinar per on anava el penal de Gerard Moreno i ni això va ser suficient. El davanter de Santa Perpètua de la Mogoda va caçar el rebot i potser va perdonar un cop, però dos ja no. 2-1 i la remuntada que ja tenia cos gràcies al pitxitxi blanc-i-blau, que va signar la dotzena diana, a una del rècord personal, i va fer un recital de desmarcades que van derivar en un malson per a la defensa de la Real Sociedad. Els rivals van anar de bòlit, però van saber reconèixer les excel·lències del punta de l’Espanyol, botxí en el duel de diumenge al matí a Cornellà-el Prat.

“Espectacular, Gerard Moreno.” A un dels defenses de la Real no va caldre ni treure-li el tema, que ja ho va fer ell. “Ho has vist? Com es mou, com es desmarca, com llegeix què faràs per sortir ell un segon abans i guanyar-te la posició o agafar espai. Com està. És un horror enfrontar-s’hi”, hi afegia tot seguit. Un company de la rereguarda donostiarra se sumava aleshores a la conversa postpartit. “Gerard? Me n’havien parlat, però realment està en un gran moment. T’obliga a estar concentrat a cada instant perquè si bades un segon ja te l’ha fet, i a l’Espanyol li va molt bé com va a buscar la pilota i es decanta cap a la banda per crear superioritats.”

Gerard Moreno va ser un malson, present en els dos gols i en la majoria d’accions. És normal que els rivals n’acabessin fins als nassos. En el primer es va situar entre els dos centrals per generar el dubte, guanyant l’esquena a un i avançant-se a l’altre, amb l’olfacte a punt per caçar el rebot. Moyà li va negar el gol, que arribaria en la jugada posterior, en què Baptistão va rematar quan el català estava al costat amb la canya a punt. Poc després, diagonal de llibre i rematada avançant-se un central experimental com Héctor Moreno. El premi arribaria uns minuts més tard, quan Baptistão va robar la cartera a De la Bella, i quan Llorente va voler reaccionar el pitxitxi blanc-i-blau ja havia agafat la distància necessària per escapar-se sol, aprofitant que Moreno havia de tapar el brasiler i trencava el fora de joc. Moyà només hi va poder topar.

La jugada del penal havia viscut una situació similar poc abans en un contraatac de l’Espanyol i un altre moviment de llibre de Gerard Moreno, que va tirar enrere fins a clavar el defensor abans de fer un canvi de ritme i posar-hi el pit per endur-se la pilota. Moyà va ser ràpid per sortir, quan Moreno ja estava maleint un cop més els ossos del punta català, que li va amargar el retorn a Cornellà avançant-se a gairebé totes les accions. També per alt, on sembla que té un imant per tocar totes les pilotes.

L’empremta del 23

Així, Gerard Moreno signa 12 dianes i té deu jornades per superar les 13 que consten com a rècord personal, precisament de la temporada passada. La prova que es tracta d’una peça clau és que Quique Sánchez Flores no l’ha substituït mai en la lliga i en la copa una vegada, i és dels pocs que van quedar al marge de les rotacions. L’afició periquita pensava que mai trobaria un punta com Tamudo, però el de Santa Perpètua té totes les virtuts del colomenc, a qui supera tècnicament. Però el mític 23 va ser capaç de tenir anys 19 o 17 dianes. El següent repte de Gerard Moreno, que entre lliga i copa ara ja en té 16.

LA REFERÈNCIA

19
gols
va ser en el curs 2003/2004 el rècord de Raúl Tamudo amb la samarreta blanc-i-blava.

RENDITS

“Espectacular. Com es mou, com es desmarca, com llegeix què faràs per sortir abans”

IMPRESCINDIBLE

Quique no l’ha canviat mai i és dels pocs que no van entrar en les rotacions de copa

Baptistão també s’acosta al rècord

L’aficionat de l’Espanyol va tornar a viure diumenge un nou capítol de la relació amor-odi amb Leo Baptistao. El brasiler va fallar una ocasió més que clara i segons després ho va esmenar amb l’empat, i de la seva pressió defensiva va néixer el 2-1. El gol contra la Real és el sisè del curs, i amb aquest gol iguala el registre del curs passat i se situa, com Gerard Moreno, a un del rècord personal, que va aconseguir en dues ocasions al Rayo. Després d’un primer any marcat per les lesions, també es troba ara a només un partit del rècord de participació.

Lopetegui segueix sense fer-li cas

El pròxim divendres Julen Lopetegui tornarà a donar una llista de convocats i Gerard Moreno n’estarà molt pendent. El seleccionador espanyol ha anat seguint la temporada del golejador periquito, però fins ara no l’ha inclòs entre els escollits i si no hi ha lesions no serà fàcil que la situació variï. Els seleccionadors tenen una forma de treballar que els porta a apostar per jugadors d’equips que disputen competicions europees o lluiten per títols, ja que entenen que estan més acostumats a respondre a la pressió i a l’exigència màxima. Per això el punta de Santa Perpètua de Mogoda té per davant Iago Aspas, (Celta), que porta més gols, però també Rodrigo (València), que en porta menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)