Espanyol

Com el rosari de l'aurora

Zona buida. Els incidents en el partit de diumenge contra l'Eibar i les tensions internes entre els dos grups d'animació porten el club blanc-i-blau a tancar La 1900 i reubicar els integrants

No feia bona pinta d'entrada i el desenllaç està confirmant els temors. La normativa de la LFP obliga a situar tots els grups d'animació en una mateixa zona i a l'Espanyol això volia dir unir de nou La Curva Jove i la Juvenil, que si estaven uns a cada punta del camp era per la tensió existent. L'experiment ha aguantat quatre partits a casa. En el cinquè, ja amb expedientats i amb privilegis retirats, hi va haver ball de bastons amb els membres de seguretat i el club ha dit prou. La 1900 queda desfeta fins a nova ordre i els integrants, reubicats ja en el pròxim duel contra l'Athletic a Cornellà-el Prat.

L'Espanyol va fer contra l'Eibar els millors minuts de la temporada. El primer tram va comportar molts aplaudiments, fins que l'ambient es va enrarir. Era el primer dia que La 1900 havia perdut els privilegis, com ara l'habitació a l'estadi per guardar-hi material, així que algú va decidir que si no podien tenir pancartes tocava arrencar la que posa el club, on es llegeix “La 1900”. La intervenció dels membres de seguretat va comportar ball de bastons i fins i tot una mossegada, acompanyat de crits de “tots som La Curva, volem burofax”, silenciats ràpidament per la resta de l'afició periquita, que està cansada de les pugnes internes. El duel ja havia comportat la reaparició a l'altra punta de l'estadi de la Juvenil, reubicats per l'entitat, en una clara mostra del fracàs d'integrar els dos grups d'animació en un de sol.

No fer més l'orni

Els incidents han tingut conseqüències. L'Espanyol va emetre ahir un comunicat en què anunciava la clausura temporal de La 1900 i la reubicació dels qui tinguin carnets dels sectors 109 i 110. Fonts del club explicaven a L'Esportiu que els temps de mirar a una altra banda o fer l'orni són cosa del passat i no en deixaran passar ni una. La LFP va fer una norma per a aquesta temporada que obliga a tenir els grups d'animació situats en una mateixa zona. Això comporta als integrants una sèrie de privilegis com ara els megàfons, disposar d'espai a l'estadi per guardar el material o promocions com a socis, però també l'obligació d'entendre's, comportar-se i no deixar el carnet a ningú. La lliga no multa els infractors, però els deixa sense privilegis. I des que el club blanc-i-blau va engegar La 1900 els conflictes han derivat en una gota xinesa que reapareix cada dos per tres. El segon desplaçament a la lliga a Anoeta va acabar amb l'Ertzaintza evitant que ultres dels dos equips quedessin per estomacar-se. I des del primer dia hi ha hagut una guerra entre La Curva, la Juvenil i el club en la tria dels interlocutors. Tants anys de baralles i enfrontaments van fer que cap semblés el correcte. I l'entitat explica que alguns dels escollits pels grups d'animació formen part dels expedientats.

Així, dels 1.200 integrants de La 1900, 21 tenen expedients oberts i la prohibició d'accedir a l'estadi fins que es resolguin. A més, els incidents contra l'Eibar han comportat una nova investigació de la qual sortiran més expedientats. I expulsats. La Juvenil ja ha marxat, entre amenaces. Van en les dues direccions, ja que tots dos grups fa anys que fins i tot es boicotegen els cants durant els partits. Contra l'Athletic la grada d'animació apareixerà buida i a l'Espanyol no tenen pressa. Així continuarà fins que hi hagi un grup unitari, que animi amb una sola veu, sense baralles, amenaces ni mostres d'intolerància. Fins aleshores, els sectors fins ara més calents estaran deserts. Els jugadors van preferir no entrar-hi, deixant-ho en mans dels dirigents, que demanen nous interlocutors per continuar parlant.

La LFP obliga per norma a tenir els grups junts, però sense l'amenaça de sancions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)