Espanyol

Espanyol

TEST DE DURESA AL CALDERÓN

L'última frontera a superar

Prova de duresa. L'Espanyol mesurarà la seva fiabilitat i ambició en els dos pròxims desplaçaments; el primer, aquest dissabte al Vicente Calderón, i el segon, el derbi del 18 de desembre al Camp Nou

L'Espanyol s'ha convertit en un equip hermètic i solvent en defensa. Així s'explica el perquè d'una ratxa que ha portat els blanc-i-blaus a encadenar set jornades de lliga sense perdre i encaixar només tres gols, tots contra l'Eibar. La plantilla de Quique Sánchez Flores és mou per la competició de la regularitat com una piconadora. Eficaç en les formes i letal al davant. És un equip que fa molt pocs errors. Els minimitza fins a l'extrem en espera d'una ensopegada del rival per clavar-li una queixalada mortal. Així s'ha cruspit l'Espanyol els seus últims rivals. Si no pot guanyar, com a mínim obté un empat. Camina per la lliga amb una pulcritud que s'examinarà demà al Vicente Calderón. Un desplaçament dels més complicats que hi ha en la lliga. El partit, per la dimensió de l'adversari, recorda el que es va jugar en la primera jornada contra el Sevilla. Molt ha canviat aquell Espanyol que va rebre sis gols al Sánchez Pizjuán, tot i fer-ne quatre. Aquell partit va ser el preludi i la gènesi del canvi de format proposat per Quique Sánchez Flores. L'Espanyol estava programat per ser un equip més estètic i més abocat a l'atac. El gros dels fitxatges més importants van arribar per donar múscul a la davantera. El partit de Sevilla va trastocar els plans del preparador madrileny, que va fer una aposta més conservadora. No tan agraïda per als ulls, però sí efectiva. El temps està donant la raó a Quique, que ha construït una defensa d'acer. I això implica un esforç en totes les línies: des del primer davanter fins a l'últim defensa. Tots treballen. Un estil de joc que recorda l'imposat per Miguel Ángel Lotina. En aquell equip treballava tothom, però amb la diferència que els tres del davant tenien més marge per a la creativitat.

Ara l'Espanyol posarà a prova la seva bona ratxa de resultats, i per això haurà de superar una última frontera: sumar punts contra els més grans de la lliga a domicili. Primer, demà al Calderón, i després, el 18 de desembre al Camp Nou contra el Barça. Dos duels que han d'apujar els decibels del joc blanc-i-blau i, per damunt de tot, mostrar la fam competitiva d'una plantilla que no vol ser una comparsa en aquesta lliga, sinó que vol pujar un graó més en la seva aposta per començar a signar alguna gran nit i engrescar l'afició.

El passat més recent és dur. En l'última època, amb Sergio González i Constantin Galca, no es va arribar a endevinar la tecla per fer mal als grans transatlàntics de la lliga. El doble 6-0 contra el Madrid és la prova més fefaent de les restes d'aquest naufragi. I és que a Sergio se li van ennuegar els tres grans, als quals no va poder guanyar en cap duel directe. Ara l'Espanyol vol canviar la història, i la ratxa de set partits invicte és la millor targeta de presentació.

L'any passat, els blanc-i-blaus van perdre per la mínima al Calderón amb un gol matiner de Griezmann. Els blanc-i-blaus ho van intentar durant tota la segona part buscant l'empat, però la muralla defensiva dels colchoneros ho va impossibilitar. Demà l'Espanyol es trobarà, cara a cara, amb el seu mirall. Simeone ha intentat aquest any ser més creatiu, però, vistos els últims resultats, ha tornat a la fórmula original. S'espera un partit tàctic de dos contrincants poc amants de fer concessions al rival. Aquí la dinamita de l'Atlético pot ser clau.

Baptistão admet que li agrada més jugar a la banda

Leo Bapstistão va admetre ahir que es troba més còmode jugant a la banda que no pas de davanter. “M'hi sento a gust, prefereixo jugar allà perquè aprofito la meva velocitat i la potència, i com a davanter jugo més d'esquena i pendent dels centrals. Però estic a disposició del tècnic, i allà on jugui provaré de fer-ho bé, no tinc cap problema”, explicava amb sinceritat el brasiler, que va revolucionar el partit contra l'Alcorcón jugant per la banda. Aquesta podria ser una solució per a Quique Sánchez Flores, que no sap si podrà disposar fins a l'últim moment de Pablo Piatti. L'argentí té unes molèsties al genoll dret i ahir no es va entrenar amb el grup.

D'altra banda, Baptistão va parlar del seu exequip, que encara controla un 50% dels seus drets. “No els guardo rancor. Només em vaig endur coses bones, positives, sempre m'han tractat molt bé.” També era conscient de la dificultat del partit de demà. “Tenim una ratxa molt bona, i al Calderón sabem que serà un partit complicat. Serà un matx molt tàctic, molt al límit de tots. El primer que falli pot posar el partit en perill, així que hem d'anar amb molta tensió des del començament, provant de ser molts ambiciosos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)