Espanyol

Preparats per afrontar el canvi tàctic de l'Sporting

A punt. Quique Sánchez Flores assaja la manera d'atacar la defensa de cinc dels asturians amb Caicedo acompanyant Gerard Moreno en punta i David López de prolongació de l'entrenador al camp

Quique Sánchez Flores té una forma de treballar en què estudia amb detall el rival i va introduint les instruccions per neutralitzar-lo amb diversos píndoles en cada entrenament de la setmana. Ho fa per línies, amb tot el col·lectiu i individualment. El pròxim repte és superar l'Sporting, així que ahir tocava tractar de desfer la teranyina de la defensa de cinc que Abelardo està fent servir en els darrers partits, adaptant-se alhora a les possibles baixes que tindrà l'onze blanc-i-blau.

Quique Sánchez Flores dedica sovint el dijous a assajar amb l'onze del partit. Pablo Piatti va tornar a quedar-se ahir al gimnàs per les molèsties al soli, així que el tècnic madrileny va provar amb Leo Baptistão de nou a la dreta, Hernán Pérez a l'esquerra i Caicedo acompanyant Gerard Moreno a dalt. El doble pivot era per a Jurado i Javi Fuego, mantenint la parella dels darrers partits, tot i el retorn de Marc Roca, que va reintegrar-se al treball de grup. El cos tècnic ha de frenar el jove de la Granada del Penedès per evitar que forci massa el soli. Primer va haver de parar per un i l'altre li falla ara.

Amb tot, Quique Sánchez Flores té estudiat l'Sporting, que al Bernabéu va vorejar la gesta amb una defensa de cinc, així que Abelardo va mantenir-la amb èxit en el 3-1 a l'Osasuna, el primer triomf després de 12 jornades. El tècnic especificava als dos puntes com havien de fer la pressió a la sortida de pilota dels tres centrals i la col·locació del doble pivot per no deixar forats al mig, alhora que insistia en els moviments per guanyar l'esquena als laterals quan s'incorporen a l'atac. Per no deixar cap detall per lligar, deixava clar als defenses que a la mínima rebutgessin en llarg, tal com fan els asturians. Un element exercia de comodí, l'únic home que era titular indiscutible i treballava amb els suplents: David López. Si en bàsquet el base és la prolongació de l'entrenador a la pista o en futbol americà ho és el quarterback, a l'Espanyol aquest rol és per a l'exjugador del Nàpols. Ho capta tot a la primera i s'adapta ràpidament, de manera que Quique Sánchez Flores va fer que fos l'encarregat d'interpretar com es mourà l'Sporting perquè s'hi anessin acostumant els davanters i els migcampistes blanc-i-blaus. Els equips de primera no solen fer servir la defensa de cinc.

Sota l'atenta mirada de Chen Yansheng, el tècnic també va treballar l'atac ràpid, un dels punts dèbils de l'equip. En espai reduït, amb equips de set i qui marca continua jugant, les absències van comportar una novetat inesperada. A la baixa de Piatti, i amb Víctor Sánchez amb una contusió al peu que no li impedirà jugar diumenge, s'hi va sumar Baptistão, a qui racionalitzen la càrrega de treball per les tendències a tenir molèsties. Raúl Tamudo es va integrar a l'exercici i en la primera pilota que va tocar va superar Roberto. En qüestió de segons. Una petita lliçó.

MITE

Les baixes a dalt comporten la participació de Tamudo, amb gol només d'entrar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)