Espanyol

Revifament o desencís

Els blanc-i-blaus estan obligats a tallar la ratxa d'un punt de nou amb una victòria contra un Granada en zona de descens

L'eliminació de la copa i l'actuació a Mestalla són dues decepcions recents que cal tallar en sec

L'aficionat de l'Espanyol es mira amb un punt de distància el nou projecte. Hi vol creure, s'il·lusiona, però no s'hi acaba d'enganxar, tal com mostren les xifres d'assistència a l'estadi. La ratxa d'imbatibilitat i l'escalada de posicions van quedar tallades en el derbi i l'eliminació de la copa va fer bona la història de l'entitat blanc-i-blava. L'empat amb el Deportivo i la derrota trista a València han comportat un punt de nou i caure de l'objectiu de la temporada, el top 10. I aquest migdia toca el Granada, en zona de descens. Tres punts obligatoris si no es vol tornar a lligar el nom de l'onze blanc-i-blau amb el desencís.

Les lesions hi han tingut molt a veure, però en la copa o a València va faltar-hi actitud, amb una imatge que està molt lluny del que espera l'afició. Per això avui cal una reacció, una mostra d'orgull ferit, que la mala imatge de Mestalla obliga a tornar el somriure a l'aficionat. Malgrat les baixes, que hi continuen sent. Leo Baptistão té poc gol, però la seva absència ha evidenciat el pes que té en el joc de l'equip. Avui tampoc hi serà, si bé els informes mèdics van comportar bones notícies per a Quique Sánchez Flores. David López es va recuperar a temps i tornarà a ser el líder d'una defensa en què fins a última hora hi haurà el dubte de Víctor Sánchez. El jugador de Rubí farà una prova damunt la gespa, amb el record del duel contra el Deportivo. Aleshores es va arriscar perquè se sentia bé i en la segona part va haver de demanar el canvi, i es va perdre el duel següent. La línia que millor ha funcionat i que va ser clau en l'enlairament dels blanc-i-blaus continuarà pendent, doncs, del bessó de Víctor Sánchez. Si nota molèsties, Diego Reyes estarà a la dreta i Óscar Duarte repetirà a l'eix central.

El retorn del de Rubí no serà l'únic canvi en l'onze. Salva Sevilla va tornar a ser ell a Mestalla, amb aquesta irregularitat que l'acompanya tota la carrera. No se'l va veure i va perdre la pilota de l'1-0, així que Jurado serà al doble pivot, amb Reyes a la mitja punta, en espera que l'entrenador aixequi el càstig a Marc Roca, que va donar arguments per tenir protagonisme i ha desaparegut després d'una lesió. Amb uns o altres, Quique Sánchez Flores espera que hi hagi una reacció de l'equip. Com també hi confia l'afició. “Tenim clar que l'últim partit no ens va agradar i no hem de repetir aquestes actuacions. Teníem ganes que arribés el següent per millorar d'alguna manera i fer entendre que allò va ser un error, que es pot cometre però que no hem de repetir. Aquest és el partit que, d'alguna manera, marcarà el que volem ser la resta de la temporada.” Revifament o desencís.

L'AVÍS

És el partit que, d'alguna manera, marcarà el que volem ser la resta de la temporada
Quique Sánchez Flores
entrenador de l'Espanyol

“És un equip sòlid, que controla bé els «tempos»”

El tècnic del rival, Lucas Alcaraz, va destacar la necessitat urgent de començar a veure com el bon treball en els entrenaments es tradueix en resultats quan arriba l'hora de partit. L'entrenador del Granada, que tindrà quatre baixes en el duel d'avui, a l'estadi de Cornellà, va parlar de l'onze blanc-i-blau, si bé era conscient que li cal mirar més a dins que no pas a fora. “L'Espanyol és un equip sòlid, que controla bé els tempos del partit i les transicions. Nosaltres, independentment de les condicions particulars del partit, hem de traslladar el que estem treballant al partit. Si qualsevol persona veu l'equip treballar i el veu competir, veu que hi ha una distància que cal retallar com més aviat millor. Si ho aconseguim, els resultats començaran a millorar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)