Espanyol

futbol

espanyol

La defensa del planter

Tres dels quatre membres de la rereguarda blanc-i-blava contra el Granada procedien de les categories inferiors

Quique Sánchez Flores manté l'aposta per la gent de la casa, reforçada amb l'ascens de Jordi Lardín

L'Espanyol va engegar l'estiu passat un projecte molt més ambiciós que en exercicis anteriors. Quique Sánchez Flores, onze fitxatges amb el top ten de primer objectiu i un dubte raonable: quin seria el paper del futbol de base? El club blanc-i-blau té un dels millors planters d'Europa i des del primer dia es va assegurar que tindria protagonisme. I així ha estat. Els homes de la casa sovintegen en les convocatòries, i en el duel de diumenge tres dels quatre integrants de la defensa estaven formats en les categories inferiors periquites.

Víctor Sánchez va fer una última prova per comprovar l'estat del bessó dret i les sensacions no van ser gens bones. En altres partits, Quique Sánchez Flores optava per situar Diego Reyes a la banda dreta, però el mal joc de Mestalla el va dur a provar una altra via. El tècnic blanc-i-blau va fer debutar Marc Navarro, habitual en les últimes convocatòries, però que encara no havia tingut minuts. “Dono les gràcies a Quique per donar-me aquesta oportunitat. Quan veus a primera divisió jugadors que estaven al B amb tu, com Marc Roca i Aarón, sempre somies estar amb ells. M'hi vaig trobar molt bé, gràcies als companys, al mister i a l'afició. Pensava que estaria més nerviós, però m'hi vaig sentir molt còmode, molt bé. L'equip em va donar molta serenitat”, explicava el badaloní.

Nou mesos de baixa

Marc Navarro va ocupar la banda dreta en una defensa que tenia David López a l'eix central i com a líder palpable, i Aarón a l'esquerra. A les dues bandes, jugadors amb fitxa del filial. I tots dos amb un gran rendiment. Gent de la casa, de qualitat; el públic s'hi identifica de ple i els ovaciona a la mínima oportunitat. Una fórmula que històricament s'ha demostrat que és encertada i que Quique Sánchez Flores està sabent llegir, ajudat per unes perles de la casa que estan responent amb bon joc a les oportunitats que reben. Marc Navarro ha estat l'últim cas, però en la primera volta quatre jugadors de les categories inferiors han tingut protagonisme, sense que a l'entrenador li hagi tremolat el pols per situar-los al davant d'homes amb fitxa del primer equip. Així, Aarón és intocable a l'esquerra, mentre que Rubén Duarte i Víctor Álvarez alternen la banqueta i la graderia, Melendo va passar per sobre de Reyes i altres opcions per a la banda, i en el tram inicial Marc Roca també va avançar Diop, Jurado i altres alternatives per al doble pivot.

En les últimes setmanes, a més, s'ha comprovat que els joves talents no perden actitud ni mostren malestar si han d'estar amb el filial. Marc Roca va tornar a marcar ahir amb el B, després de signar els dos gols en el duel anterior, i Melendo es va sumar a l'encert de cara a porteria inaugurant el marcador. No hi va participar Marc Navarro, que amb el segon equip està jugant d'interior o d'extrem, però dissabte va fer palès que pot fer de lateral amb els grans. A la solidesa defensiva, hi va afegir un golàs que va suposar una injecció de moral enorme per a un jugador que fa un any tenia un trencament dels lligaments que el va apartar gairebé nou mesos del terreny de joc. “Va ser el debut somiat per a qualsevol que s'estreni a primera. Quan Quique em va dir que jugaria, em vaig posar molt content; és una il·lusió que tenia des de petit. Vinc d'un moment delicat pel trencament dels lligaments encreuats. Ha estat un any molt difícil i el debut i el gol també van dedicats a la família, als fisioterapeutes i als entrenadors.”

Tres jugadors del planter en la defensa i Marc Navarro protagonitzant el quart debut de la temporada. No és res casual, perquè en la llista de convocats per al partit anterior, a València, hi havia deu jugadors formats en les categories inferiors del club. Un projecte ambiciós, però amb un marcat accent de la casa.

ELS PROTAGONISTES

Quan veus a primera divisió jugadors que estaven al B, sempre somies estar amb ells
Marc Navarro
jugador del filial
Em fa molt feliç cada cop que veig un nano de la casa que puja al primer equip i té minuts
David López
central de l'espanyol

Melendo i el límit de la normativa

El públic tenia ganes de veure Melendo i no va entendre que Quique Sánchez Flores no esgotés els tres canvis en l'enfrontament contra el Granada, i encara més tenint en compte que dominava el partit sense cap mena de patiment. El primer relleu va ser l'entrada de Marc Roca i el segon, Salva Sevilla, a qui l'afició va fer pagar el malestar per la mala actuació col·lectiva a València la setmana anterior. Després del partit, el club blanc-i-blau recordava la normativa de la lliga per entendre la política de substitucions de l'entrenador. Els clubs de primera estan obligats a tenir al camp set professionals i, amb el migcampista de la Granada del Penedès, hi havia tres jugadors amb fitxa del filial. Si hagués aparegut Melendo, n'haurien estat quatre, i una lesió o una expulsió hauria pogut deixar només sis professionals al camp i costar-los la derrota.

Feina encarrilada per assegurar la continuïtat de totes les perles

L'adeu d'Eric Bailly aprofitant una escletxa del contracte quan feia pocs partits que jugava a primera divisió va fer mal a l'Espanyol, que treballa de valent per evitar que les perles canviïn d'aires. Marc Roca va renovar al novembre fins al 2022, amb una clàusula de 40 milions d'euros. Els pròxims seran Melendo i Aarón, que signaran el nou vincle fins al 2021, amb una clàusula igual que la del migcampista de la Granada del Penedès. En el cas de Marc Navarro, queda lliure l'estiu que ve, però el club blanc-i-blau ja ha posat fil a l'agulla per assegurar-se'n la continuïtat. “Jo espero estar aquí molts anys”, diu el jove badaloní. L'entitat periquita té encarrilat un acord amb el seu representant per ampliar el lligam amb el polivalent jugador del futbol de base i fins i tot, si la negociació s'espatllés, disposa d'una clàusula de renovació automàtica per un any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)