Espanyol

El somni ha d'agafar forma en les cinc pròximes jornades

Calendari. L'equip blanc-i-blau té abans de la pròxima aturada de la lliga tres desplaçaments i tres enfrontaments contra rivals directes que ha de tirar endavant si vol aspirar a classificar-se per a Europa

El discurs sempre ha estat anar partit a partit, sense mirar més enllà. I les dues últimes derrotes han fet que els qui feien cas omís de la consigna i s'aventuraven a parlar d'Europa ara només centrin la mirada en la jornada següent. Però el calendari no s'atura i els duels comencen a agafar més transcendència, perquè ja es compten els punts que sumes i els que no suma el rival directe. Si l'Espanyol vol donar forma al somni de viatjar la temporada que ve pel Vell Continent, al marge de desitjar un triomf del Barça en la copa del Rei, s'ha d'afinar abans de la pròxima aturada del campionat. Cinc partits, tres a fora i tres contra equips que ara es mouen en el top 10, amb aspiracions similars.

“Hem d'oblidar ràpidament el partit del Bernabéu, que no és la nostra guerra, i pensar en els següents. Va fer més mal la derrota contra la Real, ja que a Madrid teníem poc a perdre. Ara derrotar l'Osasuna és molt important.” David López expressava la lectura del vestidor. Al camp del Madrid no hi havia res a perdre, però la situació es girarà com una truita en qüestió de dies, perquè diumenge el cuer visita Cornellà.

L'Espanyol va lligar a Pamplona el primer triomf de l'era Quique Sánchez Flores i està obligat a repetir diumenge. L'Osasuna tan sols han obtingut una victòria fins ara i, després d'haver fet ja dos canvis d'entrenador, es troba a vuit punts de la permanència. Això sí, l'única alegria va ser a fora, a Eibar. “Som conscients que no es pot fallar contra l'Osasuna a casa, davant la nostra gent. Si tenim pensat lluitar tots els partits, lògicament el de l'Osasuna és vital”, ressaltava Pablo Piatti, en un discurs que també repetia Gerard Moreno. “Toca pensar en l'Osasuna, que tenim un partit important davant la nostra gent i sortir al màxim. No es pot fallar. L'objectiu és guanyar, però amb els peus a terra, sabent que serà difícil. Tota la temporada cal anar partit a partit, i al final ja ho veurem.”

Europa o el top 10

El “ja ho veurem” del pitxitxi periquito té diversos objectius possibles. N'hi ha un de marcat, el top 10, però Quique ja va recordar al Bernabéu que Europa no està tan lluny. Els 7 punts respecte al sisè, el Vila-real són una distància considerable, però si el setè també comporta passaport a Europa, el marge baixa a tres. Ara hi ha l'Eibar. Són precisament dos del tres desplaçaments dels blanc-i-blaus. Després de rebre l'Osasuna tocarà anar a Vigo a enfrontar-se amb el Celta, que és novè i també forma part de la pugna; i, tot seguit, al Madrigal. Per alimentar el somni cal ser sòlid a domicili. Entre Vila-real i Eibar, a casa contra Las Palmas, que aspira a ficar-se entre els deu primers.

EUROPA LEAGUE

Els set punts respecte al sisè són una bona distància, però si el setè hi va són tres punts
“Hem d'oblidar de seguida el Madrid, que no és la nostra guerra, i pensar en els següents”

De tocar fons a la bona ratxa

Si mirem què va passar en la primera volta, la fase actual del calendari va derivar del gairebé tocar fons a l'inici de la bona ratxa. L'Osasuna va ser la primera victòria de la temporada, però va anar seguida del 0-2 del Celta i de dos empats sense gols que va derivar en el 0-3 de l'Eibar en el descans, que amenaça amb una crisi esportiva. Es va reaccionar fins al 3-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)