Espanyol

Quan no mirar cap a Europa resulta del tot impossible

Plantilla. Els jugadors admeten que estan pendents de la distància respecte a la sisena i la setena plaça, si bé s'aferren al discurs típic d'anar partit a partit sense mirar més enllà

Les dues derrotes consecutives van refredar l'engrescament europeu a l'Espanyol. Però cada resultat pot alterar l'estat d'ànim, i la golejada a l'Osasuna va mantenir la setena plaça, que cal esperar que comporti el passaport, a tres punts, mentre que la desfeta del Vila-real va acostar la sisena a només quatre. I els de la Plana Baixa són un dels dos rivals de la densa setmana futbolística. Però abans va el Celta, i la plantilla s'aferra al discurs d'anar pas a pas.

El Celta és desè amb un punt menys –i un partit menys– i el Vila-real, sisè amb quatre punts més. Per assolir el somni europeu cal superar amb èxit compromisos com aquests. Seguits i rivals directes. I sent dos desplaçaments, fet que afegeix dificultat a l'empresa. Els jugadors blanc-i-blaus en són conscients, però no volen començar a fer càlculs, perquè les previsions mai acostumen a anar com un espera, per sort per al futbol. “És una setmana important i exigent. Sabem que podem assolir bons resultats, la il·lusió no ens la treu ningú. Les possibilitats les tenim, però des de la humilitat hem de ser forts. Anem a camps molt difícils amb equips que tenen objectius similars. Si no som cautelosos ho notarem. No podem mirar mes enllà del partit del Celta. Fas matemàtiques i és complicat. No pots pensar que sumaràs punts que encara no has sumat. L'objectiu és el partit del Celta. Si no anem amb peus de plom i pensem només en el partit següent, serà complicat. Partit a partit. Sona a vers, però és la realitat”, repetia Pablo Piatti. L'extrem argentí, un dels protagonistes de la temporada blanc-i-blava amb set gols i nou assistències, encara tenia fresca en la memòria l'ensopegada amb la Real Sociedad. Amb l'1-2 es va escapar l'oportunitat de situar-se a tocar de la cinquena plaça.

“La nostra guerra”

El futbol té la memòria curta, i de la decepció per les dues derrotes consecutives s'ha passat al revifament després de golejar el cuer, que tan sols ha estat capaç de guanyar un partit en tota la temporada. La plantilla és la mateixa, però sempre mana l'últim resultat. L'objectiu és el top 10, si bé tenint Europa a una distància tan curta no tindria perdó no fer tot el possible per tenir possibilitats fins a l'últim dia. “Ja ho vam dir, al Bernabéu vam perdre, però no era la nostra guerra. El que era important era guanyar a casa contra l'Osasuna, i ara si podem obtenir tres punts més en aquests dos propers enfrontaments, perfecte”, recordava David López. Cal mirar la sisena i la setena plaça, però sense fer càlculs. El primer repte és un Celta amb la moral alta després de la gesta europea. I fins al final del partit a Vigo no paga la pena pensar en el Vila-real.

“L'objectiu és el partit del Celta. Partit a partit. Sona a vers, però és la realitat”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)