Espanyol

futbol

espanyol

Una posició central

La greu lesió d'Óscar Duarte obligarà a tornar a endarrerir la posició de David López per situar-lo a l'eix de la defensa

El club ja tenia com a prioritat el fitxatge d'un central a banda de la negociació per Diego Reyes

La lesió d'Óscar Duarte va més enllà del mal tràngol que afronta el futbolista, amb un temps de baixa de set a vuit mesos just en el moment que s'havia consolidat a l'onze titular de l'Espanyol. És el maldecap principal, però alhora altera els plans de present de Quique Sánchez Flores i la planificació esportiva de l'estiu vinent.

Óscar Duarte va veure com els tacs se li clavaven a la gespa i el genoll esquerre feia un gir gens natural. Trencament del lligament encreuat anterior. El de Costa Rica estava formant amb Diego Reyes una parella de centrals prou efectiva, que s'havia guanyat la confiança de Quique Sánchez Flores per sortir des de l'inici en els darrers set partits. La presència de l'internacional americà havia permès retornar David López a la posició natural de migcampista. El tècnic blanc-i-blau explicava fa unes setmanes que en el futbol actual té més importància el pivot defensiu que el central, i per això el de Sant Cugat havia de jugar al mig del camp. Doncs el del planter haurà de fer un pas enrere.

Si bé hi ha pocs centrals, el mig del camp ofereix a Quique un ampli ventall de possibilitats, amb la recuperació de Víctor Sánchez després de dos mesos de baixa. L'aturada de la lliga ofereix marge perquè el de Rubí acabi d'agafar el to físic que li falta, així com tenir més a prop la recuperació de Marc Navarro, que va tenir un trencament muscular a Vigo l'1 de març amb un diagnòstic de quatre a sis setmanes d'absència. Javi López compleix al lateral dret, així que hi ha més marge per veure Víctor Sánchez al mig del camp, tal com va passar dissabte a Ipurua, on Diop també va rendir a un bon nivell. Així, si hi sumem Javi Fuego i el retrobament de Marc Roca amb el nivell de l'inici de temporada, el pas enrere de David López no tindrà tanta importància i permetrà recuperar la defensa que va encadenar set partits sense encaixar cap gol.

Poder per al Porto

Amb tot, el principal maldecap per la lesió d'Óscar Duarte deriva de la planificació esportiva. L'Espanyol va viure una revolució l'estiu passat amb onze cares noves, així que en el vinent només caldran uns retocs, però la posició que durà més feina a Jordi Lardín és precisament la defensa. El club ha de negociar amb el Porto per Diego Reyes i intentar rebaixar el preu de l'opció de compra (7 milions). Els portuguesos no ho voldran, i és una suma massa elevada per a la tresoreria blanc-i-blava. I, a més, caldrà buscar un central. Fonts del club admetien ahir que ara encara serà més important i caldrà destinar-hi potser més recursos que a altres posicions. La necessitat de reforçar una zona clarament coixa ofereix poder als portuguesos per no baixar dels 7 milions, així que caldria aleshores incorporar dos centrals. Fa uns mesos es van sondejar ex-blanc-i-blaus com ara Pareja i Sergio Sánchez.

EL PREU

7
milions d'euros
és el preu de l'opció de compra que l'Espanyol i el Porto van pactar per Diego Reyes.

L'objectiu impossible de Quique

La lesió d'Óscar Duarte impedirà a Quique Sánchez Flores complir amb l'únic objectiu que s'havia marcat a curt termini. L'entrenador blanc-i-blau no vol parlar d'Europa i sempre s'aferra al discurs de l'anar partit a partit, però sí que havia fixat una meta per a les deu últimes jornades de lliga: disputar-les amb tots els efectius. Víctor Sánchez va reaparèixer dissabte després de dos mesos de baixa i Leo Baptistão afronta la recta final d'una lesió que s'ha allargat molt més del previst i que l'ha tingut inactiu des dels inicis de desembre, mentre que Marc Navarro hauria de tenir l'alta aviat i estar disponible d'aquí a deu dies o dues setmanes. Però el central de Costa Rica va dir adeu a la temporada a Ipurua amb un trencament del lligament del genoll, i estarà molt de temps fora. No està sent una temporada fàcil per al departament mèdic, amb moltes més lesions que en campionats anteriors.

El planter no exercirà aquest cop de recurs per les baixes

Quique Sánchez Flores ha recorregut al filial amb baixes i sense. Des del primer dia, a l'entrenador de l'Espanyol no li ha tremolat el pols a l'hora d'apostar pels joves talents del planter, que han passat davant dels jugadors del primer equip. Són els casos d'Aarón i Marc Roca, i, en menor mesura, de Marc Navarro i Melendo. Crida l'atenció que, en canvi, al centre de la defensa el tècnic madrileny s'hagi mostrat més reticent quan és la posició que més jugadors ha tret en els darrers temps el futbol de base blanc-i-blau. Lluís fa dos anys que està en dinàmica del primer equip, tant en la pretemporada com durant la lliga, però encara no ha debutat. Quique va confessar que el manresà, de 20 anys, no ha seguit l'evolució esperada i a l'estiu marxarà cedit. L'alternativa és el gadità Antonio Cristian, de 22. Ara mateix, l'entrenador compta amb David López i Diego Reyes, i Rubén Duarte és la tercera opció després de la lesió d'Óscar Duarte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)