Espanyol

Espanyol

pretemporada

El plat fort de l'estiu serà una gira per la Xina

Pretemporada. Els tècnics del club ja han donat la seva conformitat per jugar amistosos al país asiàtic

L'Espanyol està posant fil a l'agulla per fer una gira per la Xina amb diversos amistosos pel país asiàtic. Els tècnics ja han donat el seu vistiplau a aquesta estratègia i són els primers conscients que s'ha de fer aquest esforç en la planificació de pretemporada. L'any passat els tècnics van descartar aquesta via, conscients que el primer any de Chen Yansheng al club obligava a sedimentar les arrels del projecte esportiu. No es podien arriscar a fer una gira a la Xina i deixar desprotegit un projecte embrionari i en procés de construcció. Ara les coses canvien. La propietat del club és Rastar i Chen Yansheng vol donar visibilitat a l'Espanyol al seu país d'origen. Un cop d'efecte clau per crear més sinergies amb el conglomerat del magnat xinès i, de retruc, alimentar les vies de patrocinis i publicitat. L'àrea de màrqueting i la parcel·la tècnica treballen conjuntament en aquest aspecte i saben que és clau i decisiu anar a la Xina el proper estiu.

Els jugadors hauran de tornar a la feina per preparar la pretemporada cap al 5 de juliol, quan està previst que es passin les revisions mèdiques, i després d'uns dies a la ciutat esportiva l'equip marxaria a Holanda a fer l'estada tradicional de pretemporada durant uns deu o dotze dies, en què s'agafaria el fons físic necessari per després, la darrera setmana de juliol, començar la gira per la Xina.

Les dates encara no estan tancades i tot dependrà de com evolucioni la possibilitat d'assolir la setena posició. Si l'Espanyol acaba anant a l'Europa League, s'hauria de moure tot aquest trencaclosques en la preparació. Els blanc-i-blaus haurien de disputar la fase prèvia de la competició continental (corresponent a la tercera eliminatòria de classificació) i, segons el calendari de la UEFA, haurien de jugar el partit d'anada el 27 de juliol i la tornada el 3 d'agost. Això podria fer variar el pla previst i avançar les dates de tornada a l'activitat. Malgrat tot, se seguiria fent la gira per la Xina, que ja seria entrat el mes d'agost, després de disputar la hipotètica fase prèvia de l'Europa League, i abans de l'inici de la lliga, previst (a manca de confirmació oficial) pel cap de setmana del 19 i el 20 d'agost.

En tot cas, enguany els futbolistes ja es poden fer a la idea que la gira per la Xina –que podria incloure algun partit més per algun altre país asiàtic per aprofitar el llarg desplaçament i treure més redit econòmic– es farà. I és que l'Espanyol es vol convertir en una marca global i el continent asiàtic és la font més potent de creixement que tenen a l'abast. Per això, aquest estiu no desaprofitaran l'oportunitat.

IMATGE GLOBAL

Jugar al continent asiàtic és un cop d'efecte clau per crear sinergies amb Rastar Group
Són conscients que s'ha de fer aquest esforç en la planificació de pretemporada

Pendents del mercat futbolístic xinès

Una altra pota del mercat global de l'Espanyol és captar talent futbolístic de la Xina. El repte que té Chen Yansheng és poder fitxar un futbolista de nivell del seu país per jugar en el primer equip de l'Espanyol. Ara mateix aquesta possibilitat és força complicada, però els tècnics saben que l'aparador que suposaria tenir una icona d'aquesta mena a les ordres de Quique Sánchez Flores seria molt potent. De moment, els preus dels millors jugadors xinesos són del tot prohibitius i el club blanc-i-blau s'haurà d'acontentar a buscar algun jove talent que pugui jugar en les categories inferiors del club. En tot cas, els tècnics estan molt atents a aquest mercat i, si sorgeix una oportunitat de nivell, no dubtaran, però sense hipotecar de cap manera el rendiment esportiu de l'equip. La lliga espanyola és molt competitiva i no s'arriscaran a portar un futbolista que no tingui el nivell per millorar l'actual plantilla. L'any passat ja es va buscar algun futbolista que respongués al perfil, però no se'n va trobar cap, ni per cost ni per qualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)